Redactia.ro
Home » Știri » În toată lumea se întâmplă asta cu rețeaua 5G. Nimeni nu s-ar fi așteptat

În toată lumea se întâmplă asta cu rețeaua 5G. Nimeni nu s-ar fi așteptat

În toată lumea se întâmplă asta cu rețeaua 5G. Nimeni nu s-ar fi așteptat

Rețeaua 5G va face ca viteza mobilă să fie mărită de 10 ori față de 4G, atât în materie de telefoane și computere, cât și-n ceea ce privește automobilele, navele ori chiar utilajele agricole. Totuși, în România, licitația pentru frecvențele destinate tehnologiei de comunicații de generația a cincea se lasă așteptată.

În toată lumea se întâmplă asta cu rețeaua 5G

Rețeaua 5G a fost lansată mai întâi în Asia, Europa și America. Printre țările europene care au aderat la această tehnologie se numără Marea Britanie, Irlanda, Italia, Spania, Germania și altele. Totuși, în România adopția acestei tehnologii nu reprezintă o prioritate, motiv pentru care nu se regăsește în planurile de dezvoltare economică.

Potrivit calendarului prezentat de Autoritatea Națională pentru Administrarea și Reglementarea în Comunicații (ANCOM), în România trebuia să se încheie pe 31 octombrie, iar pe 1 ianuarie 2020 să se poată utliza. Numai că, lansarea acestor servicii de generații următoare întârzie să apară în România. „Îmi doresc ca România să fie în prima treime a ţărilor care lansează 5G”, adăugând în acelaşi timp: „trebuie să fim oarecum atenţi să nu dăm cu capul de toate pragurile şi să vedem cu ce s-a greşit în alte ţări”, spunea, în primăvară, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale de la acea dată, Alexandru Petrescu.

 

Problema cu care se confruntă toate statele

Președintele Klaus Iohannis a convenit împreună cu Guvernul să se staționeze acest proiect, din pricina faptului că există un singur provider care are capacitatea de o implementa.
Mai mult de atât, ar exista o problemă cu echipamentele Huawai. Un memorandum semnat cu SUA interzice infrastructura Huawei.

Vestea bună e că, pentru România, estimările ca urmare a implementării tehnologiei 5G arată o creștere în economie cu 4,7 miliarde de euro, generându-se peste 252.000 de locuri de muncă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: