Redactia.ro
Home » Știri » Înca două decese după incendiu de la ATI Piatra Neamț. Bilanțul a crescut la 14

Înca două decese după incendiu de la ATI Piatra Neamț. Bilanțul a crescut la 14

Înca două decese după incendiu de la ATI Piatra Neamț

Încă doi pacienți care au fost victimele incendiului din Piatra Neamț au murit. Nelu Tătaru a declarat că doar doi din cei 6 pacienți care au fost trimiși la Lețcani, în urma incendiului devastator de la ATI, au supraviețuit.

Înca două decese după incendiu de la ATI Piatra Neamț

Bilanțul deceselor se ridică la 14.  Zece pacienți au murit în incendiul devastator care a cuprins secția de Terapie Intensivă. Ulterior, alți doi din cei transferați, pacienți Covid care nu au fost afectați de incendiu, au decedat, iar acum alți doi pacienți au pierdut lupta cu moartea.

Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, cu puțin timp în urmă, într-o declarație făcută după vizita de la spitalul Clinic Fundeni, din Capitală. Acesta a spcificat că aceștia au decedat din cauza complicațiilor provocate de infectarea cu Sars-CoV-2.

”Ei au fost în salonul separat, erau în stare foarte gravă, evoluția lor a fost nefavorabilă”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la finalul vizitei efectuate la Institutul Fundeni, din Capitală.

Secția ATI funcționa fără aviz

Tragedia de la Spitalul Județean din Piatra Neamț continuă și până acum. Victimele ajunse în stare gravă la spital se sting una câte una. Joi seara, un alt pacient a murit. Victima decedată este o femeie în vârstă de 68 de ani care a fost transferată la Spitalul Lețcani după tragicul incendiu.

De asemenea, miercuri, o altă femeie în vârstă de 72 de ani, care avea multiple comorbidități, a murit în secția ATI de la Lețcani. Din cei șase pacienți transferați după incendiul din Spitalul Județean de la Piatra Neamț mai sunt internați în stare gravă doar patru, scrie Digi24.

Secția de Terapie Intensivă ar fi fost reconfigurată fără aviz. Conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț a confirmat că secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț a fost reconfigurată în ziua în carea avut loc incendiul, fără să fie solicitat avizul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: