Redactia.ro
Home » Știri » Încă două localități din România intră în carantină. Ce restricții se impun

Încă două localități din România intră în carantină. Ce restricții se impun

Două localități din Mramures în carantina

Două localități din Maramureș intra începând de astăzi în carantină. Potrivit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș zonale în localitățile Groși și Satu Nou de Jos sunt în carantină timp de 14 zile. 

Noi restricții se impun din data de 2 noiembrie

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a hotărât stabilirea unor măsuri și responsabilități. Aceste măsuri și responsabilități prevăd în principal asigurarea dezinfecției periodice a spațiilor publice după un calendar bine stabilit de Direcția de Sănătate Publică a Județului Maramureș.

Medicii de familie trebuie să se implice în monitorizarea din punct de vedere medical a persoanelor carantinate/izolate la domiciliu/locația declarată și să acorde asitența medicală a populației din zonă.

De asemenea, se va monitoriza colectarea deșeurilor și asigurarea funcționării continue a serviciilor de utilități publice, asigurarea continuității aprovizionării cu alimente, medicamente și bunuri de strictă necesitate; identificarea tuturor persoanelor cu domiciliul, reședința ori cu adresa declarată în cele două localități și introducerea acestora în bazele de date dedicate.

Carantinarea zonală s-a instituit ca urmare a evaluării situației epidemiologice

Cabinetele medicale și cabinetele stomatologice își vor desfășura activitatea doar pentru pacienții care au domiciliul/reședința în comună. Sunt interzise organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.). Slujbele religioase se vor oficializa doar în exteriorul clădirilor, cu prezența a maxim 20 de persoane.

De asemenea, se suspendă cursurile școlare care presupun prezența ”față în față” pentru toate unitățile de învățământ, cursurile urmând a se desfășura online. Potrivit raelitatea.net, s-a procedat la stabilirea zonei de protecție prin extinderea arealului comunei, cu o distanță de siguranță de 380 metri, în care se introduc restricții de deplasare.

Se permite tranzitarea localităților Groși și Satu Nou de Jos de către persoanele care nu au domiciliul pe raza acesteia, fiind interzisă oprirea/ staționarea în această localitate. Privind instituirea carantinei zonale în localitățile Groși și Satu Nou de Jos, județul Maramureș, se aprobă modelul de Declarație pe proprie răspundere din care să rezulte motivul justificat al deplasării, conform Anexei nr. 1 care face parte integrantă din hotărâre.

Populația din cele două localități va fi informată cu privire la măsura instituirii carantinei zonale prin transmiterea unui mesaj preventiv prin sistemul RO-ALERT.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: