Redactia.ro
Home » Știri » Încă o bancă dispare din România! Ce trebuie să știe românii care au cont aici

Încă o bancă dispare din România! Ce trebuie să știe românii care au cont aici

Pe 26 iunie 2024, Alior Bank SA, o instituție financiară de origine poloneză, a anunțat oficial retragerea sa de pe piața românească după zece ani de activitate. Această decizie vine în contextul unui plan strategic mai amplu de reducere a operațiunilor pe teritoriul României.

Încă o bancă dispare din România

În cursul zilei de vineri, Patria Bank SA a achiziționat de la Alior Bank un pachet de credite performante de nevoi personale, în valoare totală de 97 de milioane de lei, conform soldului de la 30 aprilie. Acest pachet includea împrumuturile de consum a 4.000 de persoane fizice. Potrivit comunicatului oficial al Alior Bank, această tranzacție este un pas important în procesul de reducere a activităților bancare în România.

„Vânzarea portofoliului de credite performante de către Sucursala Alior Bank în România reprezintă următoarea etapă în procesul de reducere treptată a operațiunilor Alior Bank din România. Începând din 2022 și până în prezent au fost derulate mai multe operațiuni cu scopul eficientizării activității Sucursalei, printre care încetarea cooperării cu partenerul strategic Telekom România Mobile Communications, revizuirea opțiunilor strategice pentru definirea planurilor de viitor, stoparea procesului de creditare și vânzarea portofoliilor de credite neperformante”, se arată în comunicatul oficial.

Transferul clienților și continuitatea serviciilor

Până la finalizarea transferului către Patria Bank, programată pentru septembrie 2024, portofoliul de credite performante va continua să fie gestionat de Alior Bank Varșovia Sucursala București, conform celor mai înalte standarde profesionale. Transferul clienților către Patria Bank a fost planificat minuțios pentru a asigura o tranziție eficientă și fără probleme majore.

Contextul deciziei de retragere

Decizia de retragere a Alior Bank din România reflectă schimbările și provocările constante din sectorul bancar european. Băncile internaționale reevaluează constant viabilitatea operațiunilor lor globale, iar eficientizarea activităților devine o prioritate.

Printre măsurile adoptate de Alior Bank pentru reducerea operațiunilor în România se numără încetarea cooperării cu Telekom România Mobile Communications, revizuirea opțiunilor strategice pentru viitor și vânzarea portofoliilor de credite neperformante.

Impactul asupra pieței bancare românești

Retragerea Alior Bank din România subliniază dinamismul și provocările cu care se confruntă piața financiară locală. În contextul în care băncile străine își reevaluează constant operațiunile, decizia Alior Bank poate fi văzută ca o tendință mai largă de consolidare și optimizare a prezenței internaționale.

Pentru clienții Alior Bank din România, transferul către Patria Bank va aduce schimbări importante, dar cu o planificare atentă și o gestionare eficientă a tranziției, impactul asupra acestora ar trebui să fie minimizat.

„Vânzarea portofoliului de credite performante de către Sucursala Alior Bank în România reprezintă următoarea etapă în procesul de reducere treptată a operațiunilor Alior Bank din România. Începând din 2022 și până în prezent au fost derulate mai multe operațiuni cu scopul eficientizării activității Sucursalei, printre care încetarea cooperării cu partenerul strategic Telekom România Mobile Communications, revizuirea opțiunilor strategice pentru definirea planurilor de viitor, stoparea procesului de creditare și vânzarea portofoliilor de credite neperformante.

Până la transferul către Patria Bank, portofoliul de credite performante va continua să fie deservit de Alior Bank Varșovia Sucursala București, în conformitate cu cele mai înalte standarde profesionale, iar transferul clienților sucursalei din România a Alior Bank S.A. către Patria Bank S.A. a fost planificat cu deosebită atenție, astfel încât încât să se desfășoare într-un mod cât mai eficient și facil”, a transmis banca pentru Profit.ro.

Decizia Alior Bank de a se retrage de pe piața românească reprezintă un moment semnificativ pentru sectorul bancar din România. Aceasta reflectă necesitatea adaptării la noile realități economice și tehnologice. Rămâne de văzut cum va evolua piața bancară românească în urma acestei retrageri și ce noi oportunități vor apărea pentru ceilalți jucători din industrie.

 

Sursa foto: Ziare.com

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: