Redactia.ro
Home » Știri » Încă o persoană a fost arestată în dosarul „Ferma Dacilor”. Detalii șocante

Încă o persoană a fost arestată în dosarul „Ferma Dacilor”. Detalii șocante

Încă o persoană a fost arestată în dosarul „Ferma Dacilor”. Detalii șocante

Într-un recent episod din lumea juridică din România, funcționara responsabilă cu eliberarea avizelor pentru extinderea construcțiilor la Ferma Dacilor se confruntă acum cu o sentință de arest preventiv pentru 30 de zile. Această decizie drastică a fost luată de Judecătoria Ploiești, după ce inițial fusese reținută timp de 24 de ore și ulterior eliberată. Articolul de mai jos aduce detalii despre acest caz de mare impact în comunitatea locală și în rândul cetățenilor preocupați de respectarea legilor și a normelor de urbanism.

Încă o persoană a fost arestată în dosarul „Ferma Dacilor”

În centrul acestei povești se află Anghelina Luiza Laura, funcționara care a emis avizele necesare pentru extinderea construcțiilor la Ferma Dacilor. Cu toate că era conștientă de faptul că proiectul Fermei Dacilor nu respecta normele legale, ea a continuat să elibereze avizele, un gest care a avut consecințe grave.

Ea a fost acuzată de abuz în serviciu, alături de actualul primar de la Gura Vadului și fostul primar al comunei. Cei doi au fost plasați sub control judiciar, în timp ce funcționara a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Judecătoria Ploiești a aprobat cererea depusă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova într-un timp foarte scurt, la doar câteva ore după ce Anghelina Luiza Laura fusese eliberată.

„La datele de 26.06.2020, 29.09.2020 şi 11.11.2020, în calitate de funcţionar public în cadrul Primăriei Gura Vadului, cu responsabilităţi în domeniul amenajării teritoriului şi urbanismului, împreună cu cele două persoane care au îndeplinit, succesiv, funcţia de primar al comunei Gura Vadului, a emis două certificate, respectiv un certificat de atestare a edificării/extinderii construcţiei, atestând fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului.

Funcţionarul public a omis să verifice îndeplinirea condiţiilor legale (…), îndeplinindu-şi defectuos îndatoririle de serviciu şi cauzând astfel o vătămare a drepturilor legitime ale persoanelor fizice care au beneficiat de servicii de cazare, respectiv dreptul de a beneficia de servicii turistice cu îndeplinirea condiţiilor de siguranţă a construcţiilor oferite spre închiriere în regim hotelier de persoana juridică menţionată anterior, precum şi a drepturilor fundamentale la integritate corporală şi viaţă”, a transmis printr-un comunicat Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Detalii șocante

Cauza acestor acțiuni legale se bazează pe faptul că funcționara publică a eliberat certificate de atestare a edificării și extinderii construcțiilor, cu conștientizarea insuficientă a condițiilor legale. Acest lucru a avut un impact direct asupra drepturilor legitime ale persoanelor fizice care au beneficiat de servicii de cazare la Ferma Dacilor. În plus, respectarea normelor de siguranță a construcțiilor a fost pusă sub semnul întrebării, ceea ce a dus la o vătămare a drepturilor fundamentale la integritate corporală și viață.

Reacția patronului Fermei Dacilor

Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor, a transmis mesaje din arest prin intermediul avocatului său. El susține că este nevinovat și că incendiul care a distrus Ferma Dacilor a fost aprins intenționat, nu din cauza unor nereguli. Cornel Dinicu consideră măsura arestului preventiv ca fiind una extremă și afirmă că autoritățile judiciare s-au grăbit în acest caz, dat fiind complexitatea dosarului de urmărire penală și a probelor care urmează să fie administrate.

„Se consideră nevinovat. Și eu consider același lucru. Considerăm că această măsură a arestului preventiv este una extremă.Consider că s-au pripit organele judiciare, procuror și inclusiv instanța de judecată, având în vedere complexitatea dosarului de urmărire penală, a probatorului ce urmează să fie administrat”, a transmis avocatul lui Cornel Dinicu.

Cazul funcționarei care a eliberat avizele pentru Ferma Dacilor, care au dus la consecințe grave și la un incendiu devastator, continuă să ridice semne de întrebare în rândul opiniei publice din România. Decizia Judecătoriei Ploiești de a o aresta preventiv pentru 30 de zile a avut un impact semnificativ asupra desfășurării acestui caz și aduce în prim-plan importanța respectării legilor și a normelor de urbanism în procesele de construcție.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: