Redactia.ro
Home » Știri » Încă o țară de izolează din cauza pandemiei! Japonia declară din nou stare de urgență

Încă o țară de izolează din cauza pandemiei! Japonia declară din nou stare de urgență

Încă o țară de izolează din cauza pandemiei! Japonia declară din nou stare de urgență

Japonia declară din nou stare de urgență! Numărul mare de cazuri de infectare cu noul coronavirus l-a obligat pe premierul nipon să impună noi restricții. 

Japonia declară din nou stare de urgență

În cadrul unei conferinţe de presă, premierul nipon Yoshihide Suga a anunţat că executivul său preconizează să impună o nouă stare de urgenţă în regiunea capitalei Tokyo în faţa recrudescenţei contaminărilor cu noul tip de coronavirus. Acesta a descris situația din Japonia ca fiind drept „foarte severă”, informează AFP şi DPA, agenții citate de Agerpres.

Japonia declară din nou stare de urgență! Premierul şi-a exprimat speranţa că Japonia ar putea începe campania de vaccinare la sfârşitul lui februarie, precizând că el va fi printre primii care se vor vaccina.

Starea de Urgență va intra în vigoare atât în Tokyo, cât și în zonele vecine, Kanagawa, Saitama și Chiba. Măsurile care intră în vigoare țin de închiderea restaurantelor și a barurilor care servesc alcool. Autoritățile le recomandă cetățenilor să nu iasă din casă seara și să respecte, în continuare, măsurile impuse pentru a se proteja de infectarea cu noul coronavirus.

Guvernul lui Suga nu a anunțat încă măsuri detaliate. Dar, deși declarația de anul trecut a fost la nivel național și a acoperit o gamă variată de companii, domeniul de aplicare al măsurilor ar trebui să fie mai restrâns de această dată, deoarece echipa sa încearcă să minimizeze impactul economic.

Experții susțin că locurile în care se consumă alcool și mâncare sunt cele mai periculoase și reprezintă cel mai mare risc de infctare. De asemenea, persoanele relativ active, între 20 și 50 de ani, prezintă un risc ridicat de a contracta virusul și de a-l transmite acasă sau la locul de muncă.

Japonia, lovită din plin de al treilea val al pandemiei

Japonia se confruntă cu al treilea val al pandemiei, dar şi cu o puternică furtună de zăpadă, astfel că aproximativ 140 de zboruri au fost anulate în mai multe părţi ale ţării. A fost anunţat că se vor depune peste 60 de centimetri de zăpadă în mai multe regiuni.

Prim-ministrul Yoshihide Suga a îndemnat oamenii să sărbătorească intrarea în Anul Nou în linişte, să nu îşi părăsească locuinţele decât dacă este strict necesar. Începând de luni, Japonia a interzis intrarea pe teritoriu a străinilor, după ce au fost detectate noi variante ale coronavirusului despre care este crezut că au apărut în Marea Britanie şi Africa de Sud.

Ministrul Economiei, Yasutoshi Nishimura, spunea miercuri că Guvernul este posibil să fie nevoit să declare starea de urgenţă dacă numărul de cazuri de Covid-19 creşte.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: