Redactia.ro
Home » Știri » Noua tulpină de coronavirus se răspândește rapid! Portugalia a anunțat primele cazuri

Noua tulpină de coronavirus se răspândește rapid! Portugalia a anunțat primele cazuri

Noua tulpină de coronavirus se răspândește rapid

Noua tulpină de coronavirus se răspândete rapid! Aceasta a apărută prima dată în Marea Britanie iar acum pătrunde și în alte state. În Portugalia au fost deja înregistrate primele cazuri de infectare. 

Noua tulpină de coronavirus se răspândește rapid

Noua tulpină de coronavirus se răspândește rapid și în alte stare, după ce a apărut prima dată în Marea Britanie. Potrivit noilor informații, Portugalia a confirmat primele cazuri de infectare cu nou tulpină, însă nu a fost precizat, încă, numărul de bolnavi de COVID-19 care au contractat noua tulpină.

Potrivit specialiştilor, varianta nu este mai periculoasă decât forma cunoscută a SARS-CoV-2 şi nu există dovezi că nu ar reacţiona la vaccin. Cu toate acestea, OMS nu deține foarte multe informații legate despre noua tulpină de COVID-19, nici despre modul în care a apărut aceasta, scrie Digi24.

”Prezenţa noii tulpini britanice a virusului a fost confirmată în Madeira”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al serviciului regional de sănătate şi protecţie civilă din această regiune autonomă. Autoritățile au declarat că aceste cazuri se referă la ”persoane care au sosit recent în Madeira din Regatul Unit”. 

Noua tulpină de coronavirus se răspândește rapid! Portugalia a suspendat până la sfârşitul anului sosirile de pasageri din Regatul Unit, cu excepţia cetăţenilor portughezi sau a oricărei persoane care locuieşte în Portugalia. La fel ca mai multe state din Uniunea Europeană, Portugalia a demarat duminică vaccinarea împotriva coronavirusului, începând cu personalul medical.

Noua tulpină, confirmată în încă șapte state din Europa

Alte câteva ţări au anunţat deja cazuri confirmate ale tulpinii britanice a coronavirusului, precum Italia, Suedia, Spania, Japonia, Franţa, Germania, Danemarca și chiar Canada.

Spania a confirmat sâmbătă primele patru cazuri de contaminare cu noua variantă britanică a Covid-19, a anunţat guvernul de la Madrid. Tulpina britanică a virusului a fost depistată deja în Franța, Germania, Italia, Danemarca, Olanda.

Noua tulpină de coronavirus se răspândește rapid! Un prim caz de contaminare cu noua tulpină de coronavirus care circulă în Regatul Unit a fost detectat și în Suedia, au anunţat sâmbătă autorităţile sanitare suedeze.

Alexandra Rafila, despre noua tulpină de COVID-19

”Eu cred că este o nouă tulpină aşa cum au apărut mai multe mutaţii pana în momentul de astăzi. Există această variabilitate genetică a virusului corona. E foarte probabil ca noile vaccinuri care vor fi puse la dispoziţie să ofere protecţie împotriva tuturor variantelor circulante de coronavirus.

Mutaţia, numită de cercetători B.1.1.7 este mult mai contagioasă decât prima tulpină de COVID-19. Potrivit specialiștilor, este suficient ca oamenii care se află într-o încăpere în care este și o persoană infectată, să contracteze virusul. Mai exact, noua tulpină de coronavirus este cu până la 70% mai contagioasă.  Practic, gradul de răspândire este asemănător cu cel al varicelei şi rujeolei”, a declarat Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: