Redactia.ro
Home » Știri » Vaccinurile anti-COVID-19 sunt eficiente împotriva noii tulpini. Concluziile spuse de experți

Vaccinurile anti-COVID-19 sunt eficiente împotriva noii tulpini. Concluziile spuse de experți

Vaccinurile anti-COVID-19 sunt eficiente împotriva noii tulpini

Vaccinurile anti-COVID-19 sunt eficiente împotriva noii tulpini. Specialiștii Uniunii Europene au făcut un anunț neașteptat. Potrivit acestora, noile vaccinurile produse împotriva coronavirusului sunt eficiente pentru a combate și noua tulpină care a apărut în Marea Britanie.

Vaccinurile anti-COVID-19 sunt eficiente împotriva noii tulpini. Concluziile spuse de experți

Vaccinurile anti-COVID-19 sunt eficiente împotriva noii tulpini. Ministrul German al sănătății, Jens Spahn a făcut un anunț neașteptat referitor la noua mutație a coronavirusului descoperită în Marea Britanie. Acesta a spus că vaccinurile anti-COVID19 sunt eficiente împotriva noii tulpini. „Conform a tot ceea ce ştim la ora actuală şi în urma discuţiilor care au avut loc între experţii autorităţilor europene, noua tulpină nu are impact asupra vaccinurilor, care rămân, toate, la fel de eficiente, ceea ce ar fi o veste foarte bună”, a spus ministrul Jens Spahn.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului German al Sănătății a declarat că discuțiile la care el a făcut referire au avut loc duminică, în cadrul unei ședințe cu statele membre UE. Pentru moment nu există indicii precum noua tulpină a coronavirusului ar fi mai lentă decât cele precedentă, dar aceasta este mult mai contagioasă. Potrivit Digi24, au fost descoperite câteva cazuri confirmat și în afara Marii Britanii. Duminică seara, mai multe state membre ale Uniunii Europene, precum Belgia, Italia, Olanda, Austria, Irlanda, Germania, Bulgaria și România, au anunțat că suspendă zborurile din și către Regatul Unit al Marii Britanii și a Irlandei de Nord.

Totodată, Belgia a anunțat că suspendă legăturile feroviare cu statul brtanic, iar Franța a oprit complet pentru 48 de ore transportul de persoane și mărfuri dinspre Marea Britanie. Președinția germană a Consiliului UE a convocat luni dimineață, o ședință de urgență a statelelor membre, pentru un răspuns politic la crize, având ca scop luarea unor decizii rapude și coordonate la nivelul UE.

O nouă tulpină de coronvirus a fost confirmată

În urmă cu câteva ore, Marea Britanie a decis să re-carantineze Londra și sud-estul țării, după ce a fost descoperită o nouă mutație a coronavirusului. „Totul poate fi explicat printr-o transmitere spontană rapidă a virusului, similară cu cea observată în Franța, Germania sau Suedia, observă Patrick Berche, membru al Academiei de Medicină și fost director general al Institutului Pasteur din Lille.

Două dintre mutațiile virusului afectează gena Spike, care codifică proteina cu același nume prin care virusul se lipesc de receptorii ACE-2 din celulele umane, iar acest lucru poate crelte capacitatea virusului de a pătrunde în celule. În urmă cu câteva ore,Italia a confirmat un prim caz de infectare cu noua tulpina de coronavirus descoperită în Marea Britanie. Este un vorba despre un bărbat care a venit împreună cu partenera sa, aterizând pe aeroportul Fiumicino din Roma. Cei doi se află în izolare în acest moment. Guvernul italian a decis duminică să suspende legăturile aeriene cu Londra și Irlanda de Nord și testarea tuturor persoanelor venite recent din Anglia. Conform ECDC și Organizației Mondiale a Sănătății, mai multe cazuri de infectare cu noua tulpină au fost deja descoperite în afara Angliei, nouă cazuri în Danemarca și câte unul în Olanda și Australia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini