Redactia.ro
Home » Homepage » Reuniune de urgență a statelor UE, după ce a fost descoperită o nouă mutație a coronavirusului

Reuniune de urgență a statelor UE, după ce a fost descoperită o nouă mutație a coronavirusului

Reuniune de urgență a statelor UE

Reuniune de urgență a statelor UE. Statele memebre ale Uniunii Europene vor avea o ședință de urgență, după ce răspândirea noii mutații de coronavirus a devenit o problemă destul de serioasă în întreaga lume. Specialiștii susțin că este vorba despre o nouă tulpină a virusului cu până la 70% mai contagios.

Reuniune de urgență a statelor UE, după ce a fost descoperită o nouă mutație a coronavirusului

Reuniune de urgență a statelor UE. Președinția germană a Consiliului UE a convocat o ședință de urgență a statelor membrelor pentru luni dimineața, după ce a fost descoperită o nouă tulpină a coronavirusului. Specialiștii sunt de părere că noua mutație a virusului este cu până la 70% mai contagioasă, de aceea a fost cerută o reuniune de urgență a statelor UE, iar numărul statelor europene care elaborează restricții de călătorie și închid granițile aeriene este în creștere.

Această reuniune are scopul de a lua decizii rapide și coordonate în cazul unor crize importante și mult mai complexe. Cabinetul președintelui Consiliului European Charles Michel, a cerut duminică o conferință pe teme tehnice, pentru a pregăti reuniunea de astăzi. Potrivit Digi24, la această reuniune, reprezentanții statelor membre Uniunii Europene au făcut schimb de informații despre măsurile care vor fi luate în orele următoare. Momentan nu există indicii care să confirme că noua tulpină a coronavirusului descoperită în Marea Britanie ar fi mai letală decât celelalte, dar cert este că aceasta este mai contagioasă.

Potrivit consilierului științific al guvernului britanic, Patrick Vallance, această tulpină ar fi apărut la jumătatea lunii septembrie la Londra sau în comitatul Kent, iar în momentul de față a provocat o creștere mare a spitalizărilor în decembrie, motiv pentru care la Londra și într-o parte a Angliei a fost elaborat nivelul maxim de restricții antiepidemice. Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor nu a exclus faptul ca această tulpină să circule deja în afara Marii Britanii și le-a cerut autorităților statelor membre ale Uniunii Europene să ia măsuri rapide și să identifice rapid și să izoleze persoanele venite din zonele afectate.

Statele care impun restricții împotriva Angliei

Mai multe țări din Europa au anunțat că au suspendat zborurile aeriene către și dinspre Marea Britanie. Franța a suspendat începând de duminică la miezul nopții toate deplasările de persoane ”inclusiv cele legate de transporturile de mărfuri, pe care rutieră, aeriană, maritimă sau feroviară, provenite din Regatul Unit”, din cauza noii tulpini a coronavirusului SARS-CoV-2 confirmată în această ţară, a anunţat guvernul francez.

De asemenea, Belgia suspendă, zborurile și trenurile care vin dinspre Regatul Unit, iar premierul Alexander de Croo a declarat că restricța va fi impusă pentru cel puțin 24 de ore ca măsura de precauție. Totodată, ministrul de Externe al Italiei a anunțat, pe Facebook că guvernul său trebuie să semneze un ordin pentru interzicerea curselor aeriene care vin din Regatul Unit.

Irlanda a anunțat că zborurile dinspre Regatul Unit vor fi interzise de cel puțin 48 de ore de la miezul nopții. Germania și Austria urmează să anunțe deciziile luate, în timp ce Bulgaria a anunțat că a suspendat zborurile către și dinspre Regatul Unit, până pe 31 ianuarie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: