Redactia.ro
Home » Știri » Pericol la granița României! Cercetătorii au confirmat prezența noii tulpini COVID în Ucraina

Pericol la granița României! Cercetătorii au confirmat prezența noii tulpini COVID în Ucraina

Pericol la granița României!

Pericol la granița României! Întreaga planetă este în alertă după ce a fost descoperită o nouă tulpină a coronavirusului în Marea Britanie. Recent, aceasta a fost confirmată lângă România, în Ucraina. Ce spun specialiștii despre acest lucru?

Pericol la granița României! Cercetătorii au confirmat prezența noii tulpini COVID în Ucraina

Pericol la granița României! Pandemia de coronavirus a pus stăpânire pe întreaga lume, iar milioane de oameni s-au infectat, în timp ce mii de persoane au murit. Recent a fost anunțat un pericol la granița României. La începutul săptămâni a fost descoperit o nouă tulpină a coronavirusului în Marea Britanie. Când toată lumea credea că va scăpa de virusul ucigaș, o nouă veste îngrozitoare a lovit populația. Noua tulpină COVID19 a început deja să facă victime în diferite state și se apropie încet încet și de România. Vestea șocantă a fost că un caz de infectare cu noua tulpină a fost descoperit în Ucraina, aproape de România.

Conform primelor informațiilor transmise de experți, ar fi vorba despre un bărbat care s-ar fi vindecat deja, care făcea naveta la muncă, între Ucraina și Republica Cehă. Totodată,  în regiune ar fi existat mai multe cazuri de infectate cu noua tulpină a coronavirusului. Deși oamenii de știință din Ucraina sunt de părere că în momentul de față nu au posibilitatea de a identifica această formă a virusului, există persoane care dețin asigurări de sănătate în alte țări care pot afla dacă aceasta există printre ei. ”Pacientul meu este unul dintre cazuri. El este face naveta pentru a munci, între Ucraina și Republica Cehă. A avut deja această nouă tulpină identificată de Marea Britanie. Când a venit să verifice această, Ucraina nu a putut identifica cu exactitate de ce suferă, însă persoanele asigurate în țările UE pot confirma virusul mutant. Astfel, eu am reuşit să confirm că există deja cazuri de infecție cu noua tulpină a virusului în regiunea Transcarpatia”, a explicat medicul Viktor Petrov.

Raed Arafat, despre noul tulpină a coronavirusului

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a vorbit despre noua tulpină a virusului ucigaș. Acesta a declarat că noua formă a COVID19 se răspândește foarte repede și că este posibil să aibă un impact foarte mare asupra sistemului sanitar din România. Totodată, secretarul de stat a precizat că simptomele sunt aceleași și că șansele de agravere sunt la același nivel. ”Tulpina, într-adevăr, are o contagiozitate mai mare. Cei care se îmbolnăvesc, chiar dacă creşte numărul lor şi poate să aibă un impact asupra sistemului sanitar, nu înseamnă că va creşte şansa ca ei să aibă o boală mai gravă prin noua tulpină. Noua tulpină se pare că duce la simptomele şi la semnele şi la procentele de agravare pe care le are şi tulpina care e predominantă şi pe care am şi avut-o până acum.”, a declarat Raed Arafat.

Mai mult, Arafat a spus că dacă situația nu va scăpa de sub control, autoritățile nu vor lua noi măsuri necesare pentru România. De asemenea, dacă noua tulpină nu evoluează, vor fi păstrate măsurile care sunt deja în vigoare, în special, cele legate de persoanele care vin din Marea Britanie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: