Redactia.ro
Home » Știri » A fost identificată o nouă tulpină de coronavirus mult mai contagioasă. Ce spun specialiștii despre această descoperire

A fost identificată o nouă tulpină de coronavirus mult mai contagioasă. Ce spun specialiștii despre această descoperire

o noua tulpina pentru coronavirus

Cercetătorii de la Laboratorul Național Los Alamos au descoperit o nouă versiune de coronavirus ce pare a fi mult mai contagioasă decât tulpinile de coronavirus răspândite în primele zile ale pandemiei de noul virus.

O nouă tulpină de coronavirus identificată de specialiști

În luna februarie a apărut în Europa o nouă tulpină de coronavirus care a dominat întreaga lume încă de la jumătatea lunii martie.

Cercetătorii au analizat noul virus și își postează pe site-ul web BioRxiv raportul pentru a împărtăși munca pe care aceștia o fac.

Potrivit datelor din raport, noua mutație afectează vârfurile din exteriorul coronavirusului, iar acest lucru îi permite să intre în celulele respiratorii umane. Specialiștii au publicat acest raport pentru a avertiza cercetătorii care dezvoltă vaccinuri și medicamente împotriva noului virus.

Potrivit acestora, această tulpină a infectat mult mai multe persoane și mai rapid decât tulpinile care au avut loc în Wuhan, China. Deși nu se știe cu exactitate de ce, dominanța acestei tulpini este mult mai infecțioasă.

14 mutații descoperite la noul virus

Coronavirusul a infectat peste 3,5 milioane de oameni din întreaga lume și a ucis peste 250.000 de persoane de la începutul pandemiei.

Studiul s-a bazat pe o analiză de calcul a mai mult de 6.000 de secvențe de coronavirus din toată lumea, acestea fiind colectate de Initiativa Globală pentru Împărtășirea tuturor datelor privind gripa.

Echipa de cercetători a identificat în urma studiului 14 mutații, care au avut loc printre cele aprocimativ 30.000 de perechi de baze de ARN despre care mulți oameni de știință precizează că alcătuiesc genomul coronavirusului.

„Povestea este îngrijorătoare, întrucât vedem o formă mutantă a virusului care se dezvoltă foarte rapid, iar în luna martie a devenit forma pandemică dominantă”, a scris liderul studiului Bette Korber.

Totuși, specialistul spune că acest lucru nu trebuie să descurajeze autoritățile lumii, pentru că specialiștii vor putea analiza această mutatie și vor găsi un leac pentru combaterea acestui virus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: