Redactia.ro
Home » Știri » Cercetător francez: „Trebuie să ne pregătim să trăim cu acest coronavirus”

Cercetător francez: „Trebuie să ne pregătim să trăim cu acest coronavirus”

Coronavirusul in lume

Un specialist de la Centrul Național Francez de Cercetări Științifice a făcut noi dezvăluiri despre virusul provenit din China. Potrivit acestuia, coronavirusul va circula în lume minim doi ani.

Virusul va circula cel puțin doi ani în lume

Potrivit presei franceze, specialistul francez Yyves Gaudin a precizat că lumea trebuie să fie pregătită să trăiască cu acest virus, deoarece noul virus va circula minim doi ani.

Șeful Institutului de Biologie Celulară a declarat că sfârșitul izolării populației nu înseamnă sfârșitul pandemiei. Conform acestuia, vor mai exista cazuri care se vor extinde de-a lungul anilor, ceea ce înseamnă că răspândirea coronavirusului nu va înceta prea curând.

Este cert că sfârşitul izolării nu va fi sfârşitul pandemiei. Spre începutul sau mijlocul lunii mai, dezvoltarea epidemiei în Franţa nu va fi în aceeaşi etapă ca în celelalte mari ţări„,spune specialistul.

Mai mult, acesta precizează că poate exista o sezonalitate a virusului mai puțină pe timp de vară și revenire a epidemiei în toamnă.

Până la sfârșitul lunii august există posibilitatea să existe mai puține cazuri, ceea ce înseamnă că va fi o oportunitate de pregătire pentru o nouă luptă.

În ipoteza optimistă putem spera la un răgaz până la sfârşitul lunii august, cu mai puţine cazuri de bolnavi şi mai puţine supra-aglomerări in în secţiile de urgenţă şi de reanimare a spitalelor până la mijlocul toamnei. Va fi o ocazie de a se pregăti pentru o noua luptă„, mai spune cercetătorul.

„Trebuie să fim pregătiți”

Yyves Gaudin a subliniat faptul că populația trebuie să fie pregătită să trăiască cu acest virus cel puțin 18 luni. Totodată, acesta a declarat că vor exista clustere de virus în unele zone ale lumii chiar dacă va fi produs un vaccin împotriva virusului.

Conform acestuia, familiile de virusuri suferă modificări rapide, iar acest lucru influențează durata de protejare a vaccinului.

În general virusurile au o capacitate extraordinară de evoluţie. El se poate adapta. Dar nu cred că va deveni mai virulent. Deoarece strategia evolutivă a unui virus este de a se reproduce, prin urmare, de a avea cea mai mare propagare şi distribuţie posibilă, fără a ucide sistematic gazdele sale”, a spus Directorul de cercetare de la Centrul Naţional Francez de Cercetări Ştiinţifice, Yves Gaudin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: