Redactia.ro
Home » Știri » Noul coronavirus infecta oamenii din Europa și SUA înainte de primele cazuri confirmate. Dovezi confirmate de cercetători

Noul coronavirus infecta oamenii din Europa și SUA înainte de primele cazuri confirmate. Dovezi confirmate de cercetători

coronavirus

Pe măsură ce oamenii de știință analizează modalități de a opri sau de a preveni răspândirea infecțiilor cu Covid-19, alți cercetători au găsit dovezi că boala cauzată de noul coronavirus s-a aflat în Statele Unite cu câteva săptămâni înainte de raportarea primelor cazuri.

Cercetătorul Francois Balloux de la University College London Genetics Institute și colegii săi din Marea Britanie au scos secvențe virale dintr-o bază de date globală uriașă pe care oamenii de știință din întreaga lume o folosesc pentru a împărți date. S-au uitat la probe prelevate în momente diferite și din diferite locuri și au spus că acestea indică faptul că virusul a început să infecteze oamenii la sfârșitul anului 2019.

„Rezultatele noastre sunt în concordanță cu estimările anterioare și indică toate secvențele care împărtășesc un virus comun spre sfârșitul anului 2019, sprijinind acest lucru ca perioada în care SARS-CoV-2 a infectat o gazdă umană”, a scris echipa într-un raport publicat în revista Infection, Genetics and Evolution

Balloux a declarat pentru CNN că echipa sa este „cu adevărat încrezătoare” despre momentul în care gazda a fost infectată cu virusul SARS-Cov-2. De asemenea, au descoperit dovezi genetice care susțin suspiciunile că virusul infecta oameni în Europa, Statele Unite și în alte părți ale lumii cu câteva săptămâni sau chiar luni înainte ca primele cazuri oficiale să fie raportate în ianuarie și februarie.

OMS: Să se retesteze pneumoniile suspecte de la finalul lui 2019

Organizația Mondială a Sănătății îndeamnă deja țările să retesteze pneumonii suspecte de la finalul anului trecut, deoarece ar putea descoperi cazuri timpurii de COVID-19. Îndemnul OMS vine după ce un doctor din Franța a confirmat o infectare cu noul coronavirus din decembrie, cu o lună mai devreme decât primul caz oficial.

Ieri, Agenția de Sănătate Publică a Suediei, care coordonează răspunsul la pandemie, a spus că a identificat un caz încă din noiembrie. China ar fi știut încă de la mijlocul lunii noiembrie că un nou coronavirus circulă prin Wuhan, dar a ascuns informația, a scris presa internațională care citează un raport prezentat liderilor comuniști de la Beijing.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: