Redactia.ro
Home » Știri » Un medic de 98 de ani continuă să trateze pacienții, în plină pandemie de coronavirus

Un medic de 98 de ani continuă să trateze pacienții, în plină pandemie de coronavirus

Christian Chenay

Medicul Christian Chenay are 98 de ani. Deși face parte dintr-o categorie vulnerabilă în fața noului coronavirus, medicul francez continuă să trateze pacienți.

Cel mai vârstnic medic din Franța vizitează săptămânal căminele de bătrâni, explicând că decizia sa vine pe fondul lipsei de medici de familie din Franța, transmite BBC.

„Toată lumea este speriată, dar eu am grijă. Soția mea este îngrijorată că aș putea aduce virusul acasă și are dreptate”, a declarat Chenay, care a fost nevoit să-și închidă temporar cabinetul din Paris, ca urmare a măsurilor anti-COVID.

În ciuda faptului că există riscul ca în căminele de vârstnici să existe focare de infecție, medicul în vârstă de 98 de ani continuă să-și viziteze pacienții vârstnici.

Nu se gândește să se pensioneze

„Nu pot să-i abandonez în timpul acestei pandemii. Nu s-ar descurca pe cont propriu. Suntem foarte norocoși. Nu avem încă niciun caz de COVID-19. Dacă cineva s-ar infecta aici (n.r. într-un cămin) ar fi un dezastru. Nu vreau ca 20 din cei 60 de pacienți să moară”, a mai spus Christian Chenay.

Medicul Chenay nu are de gând să se retragă. „Am aproape 99 de ani și ar trebui să-mi reduc activitatea. Lucrez mai lent ca în trecut și trebuie să am mai multă grijă”, a declarat acesta.

Peste 3 milioane de cazuri cu COVID-19 în lume

Franța a înregistrat până acum peste 130.000 de cazuri cu COVID-19 și circa 23.600 de decese. La nivel mondial, peste 3 milioane de oameni au fost confirmat cu coronavirus, din care peste 200.000 au decedat.

În România, bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus se apropie de 12.000. Autoritățile anunță 362 noi cazuri de coronavirus, astfel, numărul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 11.978. Dintre persoanele testate pozitiv, 3.569 persoane sunt declarate vindecate. Totodată, bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus care au decedat a ajuns la 675 de persoane.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: