Redactia.ro
Home » Știri » Român depistat cu coronavirus. Bărbatul a fost transferat la un spital din Japonia

Român depistat cu coronavirus. Bărbatul a fost transferat la un spital din Japonia

Un român aflat la bordul navei Diamond Princess a fost depistat cu coronavirus . Anunțul oficial a fost făcut în urmă cu puțin timp de Ministerul de Externe.  Din primele informații bolnavul a fost transferat la un spital din apropiere, unde este izolat pentru tratament. 

Român depistat cu coronavirus. Bărbatul a fost transferat la un spital din Japonia

Românul infectat cu coronavirus a fost transferat la un spital din Japonia, unde va fi pus sub izolare. Bărbatul se afla pe vasul de croazieră Diamond Princess.

Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus). Cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații. Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autoritățile nipone. De asemenea, Ambasada României în Japonia menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess. Pe vas s-au aflat 17 cetățeni români (15 membri ai echipajului și 2 pasageri), precizează MAE într-un comunicat oficial. 

Reamintim că la bordul vasului se află 17 români, între cei 3.700 de pasageri.

 

Loading...