Redactia.ro
Home » Știri » Incendiu de proporții la un penthouse de pe Șoseaua Nordului din București. ISU: „Este o ardere foarte intensă. Există pericol de propagare” FOTO/VIDEO

Incendiu de proporții la un penthouse de pe Șoseaua Nordului din București. ISU: „Este o ardere foarte intensă. Există pericol de propagare” FOTO/VIDEO

GALERIE FOTO (10)

Acoperișul unui apartament de tip penthouse de pe Soseaua Nordului din București a luat foc și există șanse de propagare. Iată detaliile!

UPDATE 21.02 Incendiul a fost stins.Pompierii se află în bloc și fac verificări. Total forțe angrenate: 20 autospeciale de stingere, 4 autoscări, 1 autospecială de descarcerare, 1 echipaj SMURD.

Incendiu de proporții la un penthouse de pe Șoseaua Nordului din București

Acoperișul de circa 80 de metri pătraţi a unui apartament de tip penthouse din centru Capitalei, mai exact de pe Soseaua Nordului din București a luat foc, cu puțin timp în urmă. Pentru stingerea incendiului au intervenit zeci de pompieri.

Din imaginile transmise, de un cititor Redacția.ro care se afla la fața locului, se pot vedea flăcările care ard violent la un bloc din complexul Persepolis, din Cartierul Francez:

Declarație ISU București

Până la acest moment nu sunt victime, însă există pericol de propagare a incendiului:

„Suprafața estimată în urmă cu scurt timp era de 80 de metri patrați. Informațiile transmise de comandantul intervenției ne arată că, cel puțin până în acest moment, nu sunt victime. Este o ardere foarte intensă. Există și posibilități de propagare a incendiului la un alt imobil de locuit, aflat în imediata vecinătate, tot la partea superioară. Este posibil ca numărul de resurse să crească.

În acest bloc au fost luate măsuri pentru stingerea incendiului, dar și  pentru evacuarea persoanelor de la parter către partea superioară. În funcție de modul de manifestare al incendiului, se pot lua măsuri și pentru evacuarea preventivă a locatarilor din imobilul expus acestui risc”, a explicat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București, pentru Antena 3 CNN.

Din imaginile transmise, de un cititor Redacția.ro care se afla la fața locului, se pot vedea flăcările care ard violent la un bloc din complexul Persepolis, din Cartierul Francez:

„Am ajuns la locul incendiului din Soșeaua Nordului nr. 96. Persoanele care sunt afectate sunt rugate să sune la numărul Poliției Locale Sector 1- 021.9540 iar Primăria Sectorului 1 le va asigura cazarea și hrana până când se vor putea întoarce la locuințele lor.

Hidranții nu funcționează iar mașinile de pompieri nu pot fi alimentate cu apă. Am transmis operatorului de salubritate să alimenteze cu autospecialele lor mașinile pompierilor. Străzile sunt înguste,imobilele sunt înghesuite, exemplu clasic de încălcare a legii urbanismului. Victimele suntem noi, cetățenii. Cei care au emis autorizațiile de construcție în acest caz trebuie să plătească pentru toate aceste nereguli. Vom face verificări cine a emis aceste autorizații și vom informa opinia publică.

Echipajele Poliției Locale au ajuns la incendiu imediat ce au fost sesizate, au fluidizat circulația și au asigurat suport pompierilor. În acest moment, echipejele Poliției Locale Sector 1 acționează în afara perimetrului deoarece la fața loculului sunt foarte multe echipaje IGSU -Pompieri /SMURD și ale Polișiei Române. Lucrătorii din cadrul IGSU ne-au comunicat faptul că nu sunt victime”, a transmis primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, ajuns la fața locului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: