Redactia.ro
Home » Știri » Incendiu la spitalul din Caransebeș. Pompierii au intervenit de urgență

Incendiu la spitalul din Caransebeș. Pompierii au intervenit de urgență

Incendiu la spitalul din Caransebeș

Incendiu la spitalul din Caransebeș. Vineri, 29 octombrie a izbucnit un incendiu la spitalul din Caransebeș, iar angajații au chemat de urgență pompierii. La fața locului au ajuns trei echipaje de pompieri, dar și unul de ambulanță. Din fericire, pacienții au fost evacuați.

Incendiu la spitalul din Caransebeș. Pompierii au intervenit de urgență

Incendiu la spitalul din Caransebeș. Potrivit informațiilor, incendiul a pornit într-un salon al secției de Infecțioase a unui spital din Caransebeș, unde erau internauți doi pacienți infectați cu noul coronavirus. Din primele informații, s-a spart un tub de oxigen, iar pacienții au fost evacuați imediat din salonul unde concentrația de oxigen era de 20,9 în limitele normale. Angajații unității spitalicești au sunat de urgență la 112, iar la fața locului au ajuns trei echipaje de pompieri și o ambulanță. Pompierii au constatat că una dintre paciente necesită oxigen de la trei butelii, iar una dintre ele a avut scăpări pe la reductor.

În momentul de față, la Spitalul Bora, secția externă a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, mai sunt internați 10 pacienți pe secția de infecțioase și alți 8 pe cea de Pneumologie. „Măsurătorilor efectuate de către echipajele de pompieri au indicat valori ale oxigenului situate sub limita maximă admisă.Din cadrul Detasamentului de Pompieri Caransebes au fost alocate doua autospeciale pentru stins incendii și o ambulanță SMURD. De asemenea, în sprijinul personalului medical din cadrul spitalului a fost trimis și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanta”, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” al județului Caraș-Severin, potrivit Mediafax.

Zece suspecți după incendiul de la Piatra Neamț, soldat cu 10 morți

După incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț au apărut primele acuzațții oficiale. În urmă cu un an, după izbucnirea incendiului au decedat nouă pacienți care se aflau la Terapie Intensivă. Pentru tragedia din acea seară, inclusiv două asistente sunt urmărite penal.

Parchetul General a anunțat care a fost motivul izbucnirii incendiului. Se pare că o lumănare de tip candelă, aprinsă la căpătâiul unui pacient muribund și lăsată nesupravegheată ar fi declanșat vâlvătaia. Este și motivul pentru care două asistente vor fi urmărite penal, pentru acuzații de ucidere și vătămare corporală din culpă. Următorul pe lista învinuițiloe este șeful secției ATI, pentru că nu ar fi luat măsuri de securitate pentru ventilarea saloanelor de terapie intensivă, unde concentrația de oxigen, atât de importantă pentru pacienți este foarte mare.
Un alt medic de la terapie intensivă va trebui să răspundă în fața legii, după ce ar fi încercat să ascundă adevărul în timpul anchetei. Incendiul izbucnit în 14 noiembrie 2020, la Secția ATI a Spitalului Județean Neamț, s-a soldat cu decesul a zece pacienți.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: