Redactia.ro
Home » Știri » Incendiu la Spitalul din Târgu Jiu. Zeci de pacienți evacuați

Incendiu la Spitalul din Târgu Jiu. Zeci de pacienți evacuați

GALERIE FOTO (4) Incendiu la Spitalul din Târgu Jiu. (1)

Incendiu la Spitalul din Târgu Jiu. În urmă cu puțin timp a izbucnit un incendiu la Spitalul „Tudor Vladimirescu”, din Târgu Jiu. Zeci de pacienți au fost evacuați după ce un incendiu a cuprins un lift de serviciu. Pompierii intervin de urgență.

Incendiu la Spitalul din Târgu Jiu. Zeci de pacienți evacuați

Potrivit ISU Gorj, a izbucnit un incendiu la spitalul de Pneumoftiziologie Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu. 33 de pacienți au fost evacuați, din cauza unei degajări de fum pe casa liftului. Sesizarea a fost anunțată in urmă cu putin timp, iar la fața locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri. ”Sunt degajări de fum pe casa liftului. Sunt evacuate 33 de persoane de la secția Chirurgie”, a informat ISU.

Într-o intervenție telefonică la DIGI 24, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj a precizat că mai mulți pacienți de pe secția chirurgie au fost evacuați. De asemenea, s-a precizat că nu vor fi transferuri la alte spitale. Incendiul ar fi pornit de la panoul de control al liftului.
„Nu se impune transfer la alte spitale. Incendiul este lichidat. Au fost degajări mari de fum pe casa liftului”, a mai spus acesta.

11 incendii în mai puțin de un an în România

Anul trecut, au avut loc 11 incendii in spitalele din România care tratau pacienții cu COVID-19. După tragedia de la Piatra Neamț, când zece persoane au murit intr-un incendiu la Secția de ATI, în noiembrie 2020, alte spitale s-au confruntat cu situații asemănătoare.

Pe 11 noiembrie 2021 a avut loc un incendiu la Spitalul suport COVID Movila din Ploiești, iar doi pacienți au decedat. Incendiu s-a produs într-un salon de la parterul clădirii.
Pe 1 octombrie 2021 un incendiu s-a produs la Secția ATI al Spitalului de Boli infecțioase din Constanța, in urma căruia 9 persoane au murit.
Un incendiu a avut loc la Spitalului Județean Constanța pe 24 iulie 2021. „A fost un incendiu la un bloc operator, de aproximatv 40 de mp, cauza probabilă fiind scurt circuit electric la dezumidificatorul din sala de operație. În blocul operator erau patru persoane care s-au autoevacuat”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea. Este vorba despre medici, în blocul operator nefiind niciun pacient la acel moment.

Un incendiu a izbucnit la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean din Slatina pe 21 aprilie 2021. Focul s-a manifestat la izolatoriul spitalului, la nivel parter şi etaj 1. Au fost evacuate 36 de persoane, dintre care 6 au fost intoxicate cu fum şi transportate la UPU.

Un incendiu a izbucnit la Spitalul de Psihiatrie din Craiova pe 4 martie 2021, iar 18 pacienţi şi cinci cadre medicale s-au autoevacuat, un alt pacient fiind scos de pompieri. Trei cadre medicale au fost transportate la spital cu fracturi, după ce au sărit pe geam.

Un incediu a izbucnit, în jurul orei 5.00, la Institutul „Matei Balș” din Capitală pe 29 ianuarie 2021, iar 102 pacienți cu COVID-19 au fost evacuați. Focul a fost stins de pompieri, însă trei persoane au fost găsite carbonizate, iar a patra a decedat deși s-a încercat resuscitarea acesteia.

Un echipaj de intervenţie Chimică, Biologică, Radiologică şi Nucleară (CBRN) al ISU Timiş a intervenit la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia pe 5 ianuarie 2021 în urma unui incendiu izbucnit într-un salon al unui pavilion suport COVID. Potrivit ISU Timiş, a luat foc o saltea dintr-un salon din care au fost evacuate două persoane. Nu au existat intoxicaţii sau probleme medicale.

Un incendiu a izbucnit la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman pe 2 ianuarie 2021, judeţul Neamţ, doi pacienţi şi două cadre medicale fiind transportate la Camera de Primiri Urgenţe, după ce au suferit uşoare intoxicaţii cu monoxid de carbon. Aproape 50 de pompieri au intervenit cu 16 autospeciale pentru stingerea incendiului şi evacuarea pacienţilor.

Un incendiu în urma căruia un pacient a decedat a avut loc la pavilionul de bărbaţi de la Spitalul de Psihiatrie Socola Iaşi. Evenimentul s-a produs pe 25 decembrie 2020.

Zece persoane au murit în urma unui incendiu izbucnit la secţia Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ. Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă şi degajare mare de fum şi a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Medicul de gardă de la secţia ATI a suferit arsuri de gradul 2 şi 3 pe circa 80% din suprafaţa corporală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: