Redactia.ro
Home » Știri » Incendiu pe insula din Spania, Gran Canaria. Mii de turiști au fost evacuați

Incendiu pe insula din Spania, Gran Canaria. Mii de turiști au fost evacuați

Incendiu pe insula din Spania, Gran Canaria. Mii de turiști au fost evacuați

Incendiu pe insula din Spania, Gran Canaria. Mii de turiști au fost evacuați. Aproximativ 5.000 de turiști au fost evacuați de pe insula Gran Canaria, după ce un incendiu forestier a cuprins 3.400 de hectare.

Incendiu pe insula din Spania, Gran Canaria. Mii de turiști au fost evacuați

Turiștii au fost evacuați de pe insula Gran Canaria, din cauza unui incendiu forestier care a devastat 3.400 de hectare.

Președintele regiunii Canarelor, Angel Victor Torre a declarat duminică seară, că incendiul este foaret violent, iar momentan nu este stabilizat. Momentan, incendiul nu a făcut nicio victimă, însă aproximativ 5.000 de turiști au fost evacuați din calea focului.

Turiștii din zona turistică Cruz de Tejeda, au fost și ei evacuați.  Peste 600 de pompieru și 14 aeronave au intervenit duminică la stingerea incendiului, motiv pentru care 20 de drumuri au fost închise pe această insulă.

Vremea nevaforabilă le dă bătăi de cap pompierilor.

Următoarele ore vor fi foarte importante, deoarece prognozele meteo pentru noapte nu sunt bune”, a declarat Torres.

Incendiul a pornit la câteva zile după ce pompierii au reușit să stingă un alt incendiu din Parcul Natural Tamadaha.

Cetățenii români sunt rugați să evite deplasările

Ministrul anunță cetățenii români aflați în zonă, să evite deplasările. De asemenea, aceștia pot suna la numărul de telefon al Ambasadei României în Regatul Spaniei.

+34917344004, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate. Și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. În situaţii cu caracter deosebit, cetăţenii români pot apela telefonul unic de urgenţă „112” şi pot solicita asistenţă la Secţia consulară a Ambasadei României la Madrid, telefon: +34649656032”.

Ministerul Afacerilor Externe îndeamnă consultarea paginilor de Internet http://meteoalarm.eu/en_UK/0/0/ES-Spain.html, http://madrid.mae.ro, www.mae.ro. Românii care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă sfaturi de călătorie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: