Redactia.ro
Home » Știri » BREAKING NEWS! Incendiu puternic între Bragadiru şi Măgurele. A fost trimis un mesaj RO-Alert | VIDEO

BREAKING NEWS! Incendiu puternic între Bragadiru şi Măgurele. A fost trimis un mesaj RO-Alert | VIDEO

Un incendiu puternic a izbucnit astăzi în apropiere de București, între localitățile Bragadiru și Măgurele, din județul Ilfov. Locuitorii au primit deja un mesaj de tip RO-Alert, în urma căruia erau încurajați să stea cât mai departe de zona respectivă.

Incendiile de vegetație au început să apară și în România, după ce zone din Italia sau Grecia au luat foc la propriu. De această dată este vorba de un câmp care se află în apropierea Capitalei, pe care flăcările au pus deja stăpânire.

Incendiu puternic în apropiere de Capitală

Nu se cunosc în acest moment foarte multe detalii cu privire la cauza începerii acestui incendiu. Ceea ce este cert este faptul că pompierii fac tot posibilul pentru a stinge focul înainte să afecteze casele sau bunurile materiale aflate prin jur. Inițial, la fața locului s-au deplasat 8 autospeciale care au încercat să facă față flăcărilor.

Ulterior, s-au mai adus încă cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, cu echipaje de pompieri ce luptă cot la cot pentru a înfrânge flăcările. Vântul puternic din zona respectivă face ca misiunea pompierilor să fie din ce în ce mai grea, punând în pericol Centura Capitalei.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu de vegetație produs între localitățile Bragadiru și Măgurele din județul Ilfov. Incendiul se manifestă pe un câmp, cu degajări mari de fum pe o suprafață de aproximativ 10 hectare”, au transmis autoritățile.

S-a emis chiar și un mesaj RO-Alert

Imediat după ce incendiul a fost sesizat și s-a apelat numărul de urgență 112, oamenii din apropiere au primit un mesaj din partea serviciului Ro-alert, în care au fost informați cu privire la incendiul din apropiere. Acestora li se cere să conducă cu multă atenție și să se ferească de fumul care se poate vedea chiar și de pe Centura Bucureștiului.

În imediata apropiere a locului unde a izbucnit incendiul se află mai multe case, iar localnicii au încercat să dea o mână de ajutor pompierilor. Aceștia au scos furtunul din curte și au început să ude din abundență apa, în speranța că focul nu se va mai extinde până la locuințe lor.

„Incendiu de vegetație uscată cu degajări de fum ce afectează localitatea Măgurele, sat Vârteju. Conduceți cu prudență. Respectați recomandările dispuse de autorități”, se transmite în avertizare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: