Redactia.ro
Home » Știri » Începând cu miezul nopții va intra în vigoare declarația pe proprie răspundere. În ce situație trebuie prezentată

Începând cu miezul nopții va intra în vigoare declarația pe proprie răspundere. În ce situație trebuie prezentată

Începând cu miezul nopții va intra în vigoare declarația pe proprie răspundere

Începând de astăzi, 9 noiembrie, vor intra în vigoare noile restricții elaborate de autorități. Klaus Iohannis a anunțat în urmă cu câteva zile că din cauza numărului mare de cauzuri de coronavirus au fost luate noi restricții. Printre acestea se numără și interzicerea circulației pe timp de noapte.

Începând cu miezul nopții va intra în vigoare declarația pe proprie răspundere. În ce situație trebuie prezentată

Noile restricții anunțate de președintele Klaus Iohannis vor intra în vigoare astăzi, 9 noiembrie. Așadar, la miezul nopții, nu mai avem voie să ieșim din casă. Cei care ies din casă în intervalul 24.00-5.00, vor trebuie să aibă asupra lor o declarație pe proprie răspundere pentru a motiva deplasările. Acestea sunt următoarele:

  • Oamenii care merg la muncă. Deplasarea în interes profesional, între locul de domiciliu și locul de desfășurare a activității profesionale, este permisă. Dovada se face cu o legitimație de serviciu, cu o adeverință de la angajator sau cu o declarație pe propria răspundere.
  • Oamenii care merg la doctor sau la farmacie. Deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente este permisă.
  • Oamenii care călătoresc în/din alte localități. Deplasările în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției sunt permise. E vorba de călătorii cu avion, tren, autocar sau alte mijloace de transport (nu mașina personală). Justificarea acestei situații se face cu un bilet sau altă formă de dovadă a plății călătoriei.
  • Deplasări cu motive justificate: îngrijirea sau însoțirea copilului, asistența acordată persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități și pentru decesul unui membru al familiei.

Declarația pe proprie răspundere poate fi și electronică

Declarația pe proprie răspundere sau adeverința de la angajator, pot fi completate și online. După ce este completată, formularul poate fi stocat pe dispozitivul electronic și prezentat autorităților în cazul în care intervine poliția. De asemenea, Raed Arafat a declarat că declarația poate fi scrisă și de mână. „Declarația poate fi scrisă de mână. Trebuie să spună clar motivul deplasării, cu datele personale. Poate fi și un formular, cine vrea să descarce un formular”, a explicat secretarul de stat Raed Arafat.

Declarația pe propria răspundere trebuie să conțină numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței, motivul deplasării, data completării și semnătura. Pentru a complecta și descărca declarația pe propria răspundere sau adeverința de la angajator, accesează formular.sts.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: