Redactia.ro
Home » Știri » Noi restricții în luna decembrie? Anunțul îngrijorător al lui Raed Arafat

Noi restricții în luna decembrie? Anunțul îngrijorător al lui Raed Arafat

GALERIE FOTO (2) Noi restricții în luna decembrie_

Raed Arafat a declarat că luna decembrie situație se poate înrăutății dacă românii nu vor respecta măsurile impuse de autorități. Totodată, șeful DSU a precizat că în cazul în care numărul cazurilor va crește, se vor impune noi restricții pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Noi restricții în luna decembrie? Anunțul îngrijorător al lui Raed Arafat

Raed Arafat a anunțat duminică seara, că se așteaptă ca luna decembrie să nu fie una ușoară. Potrivit acestuia, restricțiile se vor mențione până când pandemia de coronavirus va fi pe o pantă descendentă, însă până atunci, oamenii trebuie să respecte măsurile impuse. Șeful Departamentului de Urgență este de părere că luna decembrie nu va fi una normală, și le-a transmis din nou românilor să respecte noile măsuri de restricție.“Se iau măsuri ca să reducem impactul. Dacă nu reușim să ținem sub control, peste o lună vom lua alte măsuri. Noi sperăm să nu fie așa. Nu poți închide transportul în comun, de aia am modificat programul, să reducem răspândirea în acest mod. Va continua creșterea o perioadă. Măsurile luate acum vor fi evaluate peste 14 zile. Eu cred că va continua creșterea o perioadă, dacă nu vom contribui cu toții la respectarea măsurilor. Scăderea depinde de implicarea fiecărei persoane”, a declarat Raed Arafat, în cadrul unei emisiuni TV.

Raed Arafat a vorbit despre protestele din Piața Victoriei

Duminică, sute de oameni s-au strâns în Piața Victoriei pentru a protesta față de noile restricții. Până în prezent au fost aplicate sancțiuni în valoare de 7.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID.

Referitor la protest, Raed Arafat a precizat că acest gest al românilor ține de lipsa înțelepciunii. “Eu cred că în acest moment înțelepciunea trebuie să primeze. Înțeleg fiecare persoană care este nemulțumită, dar la un moment trebuie să înțelegem că dacă eu nu respect, ceilalți nu, nu vom mai avea măsuri pentru a reduce impactul. Nu e suficient să le aplice 10% din populație. Trebuie să le aplice toți, altfel vom ajunge să luăm măsuri mai dure, dacă nu înțelegem. Cât privește luna decembrie, orice cifră este o speculație, dar va trebui să aplicăm măsurile. Cu siguranță, luna decembrie nu va fi o lună de întoarcere la normalitate”, a conchis Raed Arafat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: