Redactia.ro
Home » Știri » Raed Arafat a dat ordinul. Ce lucru va fi interzis

Raed Arafat a dat ordinul. Ce lucru va fi interzis

Pandemia de coronavirus ia amploare în România și devine mai greu de gestionat. Raed Arafat a semnat un nou ordin, în acest context. 

Ce lucru va fi interzis

 

Secretarul de stat Raed Arafatcere o situație cu medicii și asistenții care ,,evită sau se sustrag” de la lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

Un document intern al autorităților care coordonează gestionarea pandemiei de coronavirus, un ordin al comandamentului acțiunii cere structurilor județene să îi transmită, cât mai rapid posibil, situația medicilor și a asistenților medicali care invocă motive medicale sau de altă natură pentru a nu se implica în lupta împotriva pandemiei.

Raed Arafat dorește să știe numărul cadrelor medicale care nu intră în lupta cu noul coronavirus, și nu o listă nominală.

Prezentul document arată că centrele județene de coordonare și conducere a intervenției sunt solicitate să ceară, ,în regim de maximă urgență” de la spitalele implicate în lupta cu virusul o situație cu  „personalul medical (medici, asistenți medicali – numeric) care suferă de afecțiuni medicale ce nu permit desfășurarea activității acestora în tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2”.Mai mult, se cere prin prezentul document și o situație cu „personalul medical (medici, asistenți medicali – numeric) care a invocat alte forme/metode de evitare ori de sustragere de la activități medicale din zona COVID-19 (concedii prelungite, inclusiv medicale sau fără plată). 

 

Cadrele medicale sunt puse sub presiune

 

În contextul pandemiei de coronavirus este pusă o presiune constantă asupra sistemului de sănătate. Raed Arafat a declarat zilele trecute că medicii din România care luptă împotriva epidemiei de COVID-19  vor intra în ,,logica medicinei de dezastre”. Secretarul de stat mai spune că se impune un alt management al situației, față de măsurile de prevenție.

Autoritățile medicale vor să știe pe ce personal medical se pot baza în lupta împotriva coronavirusului, având în vedere că toată lumea se așteaptă ca în perioada următoare  numărul cazurilor să crească considerabil. Mai mult, autoritățile se așteaptă ca principala problemă din spitale să fie lipsa personalului medical, și nu lipsa aparaturii sau a paturilor.

În rândul medicilor din multe spitale există și o frică, legată de teamacă nu vor avea locuri suficiente pentru pacienți în spitale. Multe spitale nu pot pune în funcțiune,  în acest moment, paturile de terapie pe care le au din lipsa de personal. Departamentul pentru Situații de Urgență este cel care se ocupă de detașarea personalului medical în perioada stării de alertă.

Până în prezent, de la începutul pandemiei, 6.000 de cadre medicale s-au infectat cu noul coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică a informat că în urma ultimelor raportări, 33 de cadre medicale și-au pierdut viața în lupta cu virusul.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: