Redactia.ro
Home » Știri » Începe testarea gratuită pentru COVID-19 a farmaciştilor, jurnaliştilor, curierilor şi lucrătorilor din domeniul alimentaţiei publice

Începe testarea gratuită pentru COVID-19 a farmaciştilor, jurnaliştilor, curierilor şi lucrătorilor din domeniul alimentaţiei publice

Covid

Primăria Capitalei a lansat miercuri proiectul „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă” în care 3.000 de angajați din domeniile serviciilor farmaceutice și alimentației publice, precum și reprezentanți ai mass-media, angajați ai firmelor de curierat și sportivi care activează în cadrul Clubului Sportiv Municipal București, se pot testa gratuit.

„Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă! Este important ca economia sa functioneze, ca oamenii sa nu-si mai piarda locurile de munca, iar viata sa mearga mai departe, in ciuda acestui virus care ne-a obligat pe toti sa ne adaptam.

Cum se poate reporni economia, in conditii de siguranta? Doar testand masiv, asa cum am spus-o si o repet. Continuam asadar proiectele destinate protejarii sanatatii bucurestenilor!”, a anunțat primarul general al Capitalei Gabriela Firea într-o postare pe Facebook.

Unde se pot înscrie doritorii

Doritorii se pot înscrie online pe platforma https://testamcovid.assmb.ro/. Pentru fiecare test RT-PCR efectuat, Primăria Capitalei, prin ASSMB, va deconta suma de 200 de lei unităților sanitare publice și/sau private afiliate în cadrul proiectului, aceasta fiind și suma decontată CNAS pentru un test de acest tip.

„Proiectul „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă” a fost aprobat, la propunerea mea, prin Hotărâre a Consiliului General al Municipiului București, în data de 18.06.2020, bugetul total al proiectului fiind de 633.000 lei.”, a transmis edilul.

Primăria Capitalei mai are în desfășurare, în acest moment, și alte campanii de testare pentru Covid-19. Este vorba despre:

  • Testăm pentru București, unde s-au înscris peste 11.000 de persoane pentru a fi testate în mod gratuit  pentru Covid-19 cu aparate RT-PCR. Până în prezent, aproape 4.700 au fost deja testate în acest proiect, prin intermediul clinicilor de stat și private, partenere în program.
  • Pentru cei care NU stau acasă, proiect care vizează testarea RT-PCR a 3.000 de persoane, personal asimptomatic din cadrul serviciilor de utilitate publică/companiilor municipale aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu și expus în mod direct riscului de îmbolnăvire. Testarea se derulează prin intermediul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr.Victor Babeș”.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: