Redactia.ro
Home » Știri » Gabriela Firea, precizări importante despre testarea bucureştenilor pentru coronavirus

Gabriela Firea, precizări importante despre testarea bucureştenilor pentru coronavirus

testarea bucureștenilor

Peste 8.000 de bucureșteni s-au înscris până acum la testarea de tip anticorp organizată pe Arena Națională. Luni se va da startul proiectului privind testarea bucureştenilor care nu au simptome de COVID-19, potrivit anunțului făcut de primarul general al Capitalei Gabriela Firea.

Edilul a precizat că se vor testa maxim 1.500 de persoane pe zi, eșantionul fiind de 10.500 de bucureșteni „Începând de astăzi, persoanele selectate vor primi scrisorile din partea Primăriei Capitalei şi celor 6 primării de sector.

Fiecare persoană va putea să accepte sau nu testarea. Nu este obligatorie dar credem că este necesară. Nu este invazivă, nu este dureroasă, este vorba despre o simplă picătură de sânge din buricul degetului.

După ce persoanele vor fi informate prin scrisoare, acestea vor avea la dispoziţie un număr de telefon unde vor anunţa că doresc să fie testate şi se va realiza o programare, astfel încât, la Arena Naţională să nu vină mai mult de 1.500 de persoane pe zi.

Programul va fi de luni până duminică de la 8 dimineaţa până la 20:00. Încercăm să evităm aglomeraţia, să păstrăm distanţa fizică şi socială, să nu punem în pericol cadrele medicale şi nici persoanele care vin să se testeze.

Acest test va fi de bun augur, va fi necesar, rezultatele le vom transmite către toate autorităţile naţionale, iar măsurile de relaxare care se vor putea lua vor fi în cunoştinţă de cauză. Vom sti exact cum a circulat coronavirusul în Bucureşti”, a spus Gabriela Firea.

Testarea bucureștenilor este gratuită

Primăria Capitalei a lansat vineri platforma online http://testampentrubucuresti.assmb.ro/. Testarea se realizează în mod gratuit, Primăria Capitalei, prin ASSMB, urmând să deconteze pentru fiecare persoană testată suma de 200 de lei, direct către laboratoarele de stat şi private afiliate proiectului.

Pe platforma online se pot înscrie, în vederea testării RT-PCR, bucureştenii care sunt asimptomatici, adică nu se află în definiţiile de caz stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi care doresc să participe la proiect pe bază de voluntariat.

Bucureştenii trebuie să completeze o declaraţie ce cuprinde criterii de eligibilitate şi date personale (nume, prenume, CNP, serie şi număr CI, vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail, în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naştere).

După finalizarea acestei prime etape şi acceptarea intrării în program, urmează completarea cererii de înscriere şi consimţământul pentru participare. „La finalul acestor teste vom afla cum a circulat coronavirusul în municipiul Bucureşti, care este numărul de persoane care au trecut deja prin infecţie şi s-au imunizat”, a spus Firea, citată de Mediafax.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: