Redactia.ro
Home » Știri » Primarul Capitalei anunță că de mâine începe testarea. Cine se poate înscrie

Primarul Capitalei anunță că de mâine începe testarea. Cine se poate înscrie

Primarul Capitalei anunță că de mâine începe testarea. Cine se poate înscrie

După ample discuții, Gabriela Firea a dat drumul proiectului de testare în masă a bucureștenilor. Primarul Capitalei a anunțat că vineri va începe marea testare și că peste 11.000 de bucureșteni vor putea fi testați gratuit.

Cine se poate testa gratuit anti-covid

Gabriela Firea a dat sfoară-n țară că începând cu ziua de mâine 11.000 de bucureșteni se pot înscrie voluntar pentru a fi testați gratuit. ”Începe marea testare în Capitală! Primăria Capitalei lansează mâine, 22 mai, la ora 13,00, platforma online www.testampentrubucuresti.assmb.ro, unde se pot înscrie voluntar 11.000 de bucureşteni, pentru a fi testaţi gratuit în vederea depistării infecţiei cu noul coronavirus”, a scris, joi, pe Facebook, Gabriela Firea.

Ce trebuie știut despre testarea anti-covid

  • În primul rând, e de precizat faptul că testarea bucureștenilor se face pe cheltuiala primăriei. Astfel, oricare dintre cei 11.000 de voluntari vor fi testați gratuit. Primăria Capitalei, prin ASSMB, va deconta pentru fiecare persoană suma de 200 de lei, direct către laboratoarele în care se va face testarea.
  • Voluntarii se pot înscrie, în vederea acestei testări, pe platforma online www.testampentrubucurești.assmb.ro. Atenție! Sunt acceptate doar persoanele asimptomatice, adică cele care nu prezintă niciun simptom asociat infecției cu noul coronavirus.
  • Fiecare persoană testată va fi informată ulterior, prin intermediul un e-mail, de rezultatul testului.
  • Persoanele doritoare vor fi programate de către angajați ai unui call-center dedicat acestei acțiuni. Astfel, fiecare persoană se va prezenta la testare la ora și data indicată de specialiști.
  • Testarea se va realiza cu aparate REAL TIME PCR, adică se va lua exudat nazo-faringian.
  • Un al doilea program de testare se va derula și săptămâna viitoare, având 10.500 de teste disponibile.

 

Loading...