Redactia.ro
Home » Știri » Gabriela Firea a făcut anunțul: astăzi începe testarea bucureștenilor pentru depistarea anticorpilor Covid-19

Gabriela Firea a făcut anunțul: astăzi începe testarea bucureștenilor pentru depistarea anticorpilor Covid-19

testarea bucureștenilor

Programul „Sunt imun la COVID” debutează astăzi, 10 iunie, pe Arena Națională, a anunțat miercuri Primăria Capitalei. Primii bucureșteni cuprinși în eșantion vor face testul de tip anticorpi împotriva virusului Sars- CoV-2.

Astăzi vor fi testați 500 de cetățeni. Primarul General al Capitalei Gabriela Firea susține că „procesul de testare este sigur, nedureros și adaptat rigorilor sanitare din această perioadă – personalul medical verifică temperatura cu termometru non-contact și va purta mască de protecție”. În 15 minute, fiecare participant află dacă are anticorpi, așadar dacă a avut infecția și a dobândit imunitate la Covid-19.

Pentru această testare, Institutul Național pentru Sănătate Publică va selecta 10.500 de persoane din cele șase sectoare ale Capitalei. Până în prezent s-au înscris 2000 de persoane, dar înscrierile continuă pe pagina https://assmb.ro/page/testareanticorpi. Cei care au fost deja selectați au primit scrisori de la municipalitate, preciza PMB pe 27 mai.

Primaria Generală încearcă să stabilească gradul de imunizare a populației

Prin campania de testare a populației cu teste de tip anticorpi, Primaria Generală încearcă să stabilească gradul de imunizare a populației și cum a circulat noul tip de coronavirus în rândul bucureștenilor.

„Acele teste sunt de tip anticorpi și vor releva felul în care acest virus a circulat în comunitatea din București, cam ce procent de persoane au fost deja bolnave de COVID-19 si nu au știut și practic care este gradul de imunizare din municipiul București”, declara primarul general al Capitalei Gabriela Firea, luna trecută.

Programul se derulează în baza unei colaborări între Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș”, PMB, ASSMB și cele șase primării de sector, încheiată în data de 27.03.2020, potrivit Digi24.ro.

Primăria Capitalei mai derulează o campanie, „Testăm pentru București”, unde a fost ales un eșantion de 11.000 de bucureșteni pentru diagnosticarea infecției Covid-19. Până acum sunt înscrise 10.829 de persoane în acest program și 1.540 deja testate. Dintre acestea, doar 2 au fost depistate pozitiv, transmite Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: