Redactia.ro
Home » Știri » Incident grav la Botoșani! O fetiță de doar un an și jumătate, în stare gravă după ce fratele ei i-ar fi dat să bea benzină

Incident grav la Botoșani! O fetiță de doar un an și jumătate, în stare gravă după ce fratele ei i-ar fi dat să bea benzină

Diagnostic greșit la Spitalul din Aiud: Copil de 1 an și 7 luni cu fractură de claviculă trimis acasă. Părinții sunt revoltați 

Incident grav la Botoșani! O fetiță de doar un an și jumătate, în stare gravă după ce fratele ei i-ar fi dat să bea benzină. Iată detaliile!

O fetiță de doar un an și jumătate, în stare gravă după ce a băut benzină

O fetiță de doar un an și jumătate a ajuns în stare gravă la Spitalul pentru Copii Sf. Maria din Iași, după ce a băut din greșeală benzină dintr-o sticlă pe care fratele mai mare, în vârstă de șase ani, a desfăcut-o.

Potrivit primelor informații, sticla cu benzină era păstrată de tatăl copilei pentru a alimenta o motocoasă. Din nefericire, fratele mai mare nu a înțeles pericolul și i-ar fi dat micuței să bea din conținutul acesteia, potrivit RTV. Când copila a început să plângă, părinții au realizat imediat ce s-a întâmplat și au luat măsuri urgente, transportând-o imediat la spital.

La unitatea de primiri urgențe din Botoșani, medicii au reușit inițial să stabilizeze starea fetiței, dar, întrucât aceasta prezenta febră și stări de vomă, s-a decis transferul la Spitalul pentru Copii Sfânta Maria din Iași. Transportul s-a desfășurat în condiții de siguranță, iar micuța a fost preluată de echipa medicală din Iași pentru a i se acorda îngrijirea necesară.

„Pacienta a fost stabilă pe tot parcursul transportului. A fost monitorizată şi ulterior transferată colegilor de la spitalul ieşean”, a declarat medicul Cătălina Duhaniuc, din cadrul SJA Botoşani.

Incidentul grav care a avut loc în județul Botoșani a șocat comunitatea locală și a readus în atenție necesitatea unei supravegheri stricte a copiilor mici pentru a evita astfel de tragedii”

Caz tulburător și la Târgu Jiu

În contextul acestui incident, se remarcă și cazul recent de la Târgu Jiu, unde o familie a fost expusă unui mare pericol în urma consumului de ciorbă contaminată cu insecticid. În acest caz, vina a fost atribuită soacrei, care a venit în vizită și a pregătit ciorba folosind, din greșeală, apă contaminată cu insecticid.

Când nora sa a descoperit această eroare, era deja prea târziu, deoarece toată familia consumase deja ciorba. Astfel, întreaga familie, trei adulți și trei copii, printre care și doi bebeluși de 8 și 10 luni, a ajuns la Spitalul de Urgență din Târgu Jiu pentru analize și pentru a li se monitoriza starea de sănătate. Deși li s-a recomandat să rămână în spital, aceștia au refuzat, invocând faptul că nu se simțeau rău:

„S-au prezentat la spital cu o stare generală bună. Li s-au făcut toate analizele necesare, precum și consultații, iar medicii nu au constatat probleme sau depășiri ale indicatorilor. Li s-a recomandat să rămână în spital pentru supraveghere medicală, dar pacienții au refuzat șui au plecat acasă. S-a luat legătura cu un medic specialist de la spitalul Floreasca, pentru discutarea cazului, aceștia recomandând supravegherea cazului“, a declarat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: