Redactia.ro
Home » Știri » Incident grav la metrou: Două trenuri s-au ciocnit în stația Timpuri noi. Anunțul Metrorex

Incident grav la metrou: Două trenuri s-au ciocnit în stația Timpuri noi. Anunțul Metrorex

Un incident nefericit a avut loc marți seară în București, în stația de metrou Timpuri Noi, unde două trenuri s-au ciocnit, generând panică și perturbări temporare în traficul subteran al orașului. Potrivit informațiilor furnizate de Metrorex, evenimentul a avut loc din cauza faptului că o garnitură a intrat pe linia deja ocupată de către un alt tren, determinând cuplarea neașteptată a celor două vehicule.

Cu toate că situația a fost tensionată, autoritățile asigură că nu au existat victime sau pagube materiale semnificative în urma acestui incident regretabil. Metrorex a transmis călătorilor că aceștia au fost evacuați în siguranță și că circulația trenurilor a fost reorganizată pentru a minimiza disconfortul călătorilor.

„Confirmăm că a avut loc un incident feroviar la stația Timpuri Noi, pe care Metrorex deja l-a avizat la AGIFER. Urmand ca organele abilitate sa investigheze evenimentul si sa dispuna masurile care se impun. Unul dintre trenuri a intrat pe linia ocupată de alt tren ceea ce a produs cuplarea celor doua trenuri. Menționăm ca în urma acestui incident nu există victime sau pagube materiale. Călătorii au fost debarcați în siguranța și circulația trenurilor a fost reorganizată”, a precizat Metrorex, relatează hotnews.ro.

Laurențiu Dumitru, directorul Agenției de Investigare Feroviară Română, a declarat pentru clubferoviar.ro că echipa AGIFER se deplasează rapid la locul incidentului pentru a investiga și clarifica circumstanțele exacte ale coliziunii. Din primele informații, pare să fie vorba de o situație de „tren contra tren”, însă acest aspect va fi confirmat sau infirmat în urma investigațiilor amănunțite.

În urma incidentului, traficul cu metroul în zona afectată a fost perturbat pentru câteva zeci de minute, generând aglomerație în stațiile de pe magistrala 1. Cu toate acestea, autoritățile au reușit să normalizeze situația și să restaureze circulația trenurilor într-un timp relativ scurt.

Este esențial ca astfel de incidente să fie investigate în profunzime pentru a identifica cauzele și pentru a implementa măsuri de prevenție eficiente, astfel încât să se asigure siguranța călătorilor și buna funcționare a sistemului de transport în comun.

 

Sursa foto: PRO TV

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini