Redactia.ro
Home » Știri » Incredibil! Bugetarii din România care cer primă 300 de lei de Ziua Bărbatului. Ce răspuns au primit

Incredibil! Bugetarii din România care cer primă 300 de lei de Ziua Bărbatului. Ce răspuns au primit

prima

La recenta rundă de negocieri a contractului colectiv de muncă, în cadrul unei instituții de stat cu salarii mai ridicate comparativ cu alte entități similare, a avut loc o surpriză pentru conducerea acesteia. Printre cererile formulate de către sindicat, s-a evidențiat și propunerea unui spor de 300 de lei pentru angajații de sex masculin, moment ce a stârnit surprindere în rândul șefilor. Iată detaliile!

Bugetarii din România care vor primă 300 de lei de Ziua Bărbatului

S-au desfășurat discuții de negociere între reprezentanții sindicatului și conducerea Autorității Naționale de Reglementare în Energie, instituție recunoscută ca fiind entitatea responsabilă pentru supravegherea pieței de energie. Deși angajații acestei organizații beneficiază de salarii considerabile, se pare că nivelul acestora nu este satisfăcător de mulți dintre ei.

În timpul negocierii contractului colectiv de muncă, angajații au prezentat cereri care au surprins conducerea. Aceste solicitări includ o majorare a salariului cu 15% și acordarea unei prime de 300 de lei pentru angajații de sex masculin, cu ocazia Zilei Bărbatului.

Cererile au fost prezentate în contextul unor probleme semnificative legate de creșterea deficitului bugetar, în timpul cărora premierul Marcel Ciolacu a anunțat o ordonanță de urgență pentru restrângerea cheltuielilor în instituțiile cu finanțare publică. Cu toate acestea, chiar și în această situație, ANRE dispune de un număr de 360 de angajați, iar intenția este să se facă încă 180 de angajări suplimentare. În plus, presa a relatat despre un număr considerabil de angajați ANRE care au fost recrutați pe baza conexiunilor politice.

Solicitarea le-a fost respinsă

Potrivit informațiilor furnizate de G4Media, directorul ANRE, George Niculescu, membru al Partidului Liberal, a respins solicitările angajaților, subliniind că salariile sunt deja considerate satisfăcătoare în comparație cu alte instituții cu finanțare publică și cu media salarială din România.

Inițiativa de a acorda o primă de Ziua Bărbatului nu este nouă în peisajul solicitărilor salariale. Înaintea angajaților ANRE, Gabriela Firea a propus această idee în timpul mandatului său la conducerea Ministerului Familiei. În acel moment, Firea a menționat că și bărbații pot fi în situații dezavantajoase în anumite contexte.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: