Redactia.ro
Home » Știri » Incredibil cât a putut să plătească un turist român factura la telefon, după o vacanță în Corfu

Incredibil cât a putut să plătească un turist român factura la telefon, după o vacanță în Corfu

Un turist și-a spus oful pe un grup de turiști de pe rețelele sociale. Acesta a avut o mare surpriză din partea operatorului român de telefonie mobilă, unde are abonament, în urma unor apeluri telefonice date din Grecia. Iată cât a trebui să plătească, cost suplimentar!

Cât a putut să plătească un turist român factura la telefon, după o vacanță în Corfu

Turistul român a povestit cu lux de amănunte pățania:

„Sunt sigur că și alte persoane au mai făcut cost suplimentar din cauza internetului și telefoanelor date prin Corfu. Am un cost suplimentar de peste 200 euro din această cauză, neștiind că mă pot conecta automat la rețeaua albaneză de telefonie mobilă. Am 6,8 GB date mobile în roaming, nu știu ce zonă dar le-am folosit prin toată Grecia fără cost, azi am fost la o plajă pe partea de nord-est a insulei și după ce am folosit datele și am dat câteva telefoane am 244 euro cost suplimentar…mă gândeam că poate cineva a mai întâmpinat problema asta și s-a rezolvat după o înțelegere cu operatorul român de telefonie mobilă”, a scris el pe un grup de turiști, relatează gandul.ro.

Roaming reglementat în Spațiul Economic European (SEE), la abonament 

„Începând cu 15 iunie 2017, toți clienții Vodafone care au abonamente deschise la roaming pot utiliza automat, în țările SEE (Uniunea Europeană, Islanda, Lichtenstein și Norvegia) beneficiile naționale (minute/SMS-uri naționale, MB internet pe mobil), în limita Politicii de Utilizare Rezonabilă descrisa mai jos. Apelurile primite în roaming, în țările SEE sunt gratuite. După consumarea beneficiilor incluse în abonamente se aplică tarifele naționale.

Serviciul de roaming în țările SEE este compatibil doar cu anumite oferte sau abonamente, conform portofoliului comercial. Abonamentele care au doar acces național nu sunt compatibile cu serviciul de roaming; dacă ai un abonament doar cu acces național poți alege oricând un abonament cu acces la serviciul de roaming în țările SEE.

Politica de utilizare rezonabila a serviciilor de roaming in SEE

În situaţia unei utilizări excesive, abuzive sau anormale a Serviciului de roaming in SEE, conform Regulamentului de roaming UE 612/2022, Vodafone are dreptul să aplice urmatoarele tarife: 0,0262€ /minut apel efectuat catre statele din SEE, 0,0065€ / minut apel primit, 0,004€ / SMS, 0,002€ /MB (preturile includ TVA).

Tarifarea pentru utilizarea excesivă, abuzivă sau anormală a serviciilor de roaming reglementate este stabilită prin reglementările europene de roaming si se aplica astfel: tarif standard national la care se adauga suprataxa reglementată.

Valoarea suprataxei reglementate pentru Serviciile de Voce, SMS (TVA inclus): 0,0262EUR/minut apel efectuat; 0,0065 EUR/minut apel primit; 0,0048EUR/SMS. Suprataxa reglementată pentru serviciile de date este următoarea: 0,0023€ /MB (preturile includ TVA).

Beneficiile de internet pe mobil cuprinse în abonamentul naţional (inclusiv extraopțiuni, bonusuri sau alte beneficii) sunt limitate pentru consumul în Roaming în SEE, în conformitate cu prevederile art. 4 din Regulamentul nr. 2016/2286. Volumul de internet pe mobil disponibil în Roaming în SEE se calculează utilizând următoarea formulă: = 2 * Prețul total al abonamentului (incluzând orice Extraopțiuni tarifate) / 2.5

Internet disponibil în roaming

Poți folosi lunar, în țările SEE, până la 6.72 GB trafic de internet din abonamentul tău, pentru valoarea introdusă de 10 EUR (TVA inclus). Dacă abonamentul tău are inclus mai puțin de 6.72 GB, atunci poți folosi în roaming tot traficul inclus în abonament, iar după consumarea acestuia, în țările SEE, vei fi tarifat la tarifele standard de acasă. Dacă abonamentul tău are inclus mai mult de 6.72 GB trafic de internet, atunci poţi folosi gratuit 6.72 GB trafic de internet din abonament, iar după 6.72 GB, în ţările SEE, vei fi tarifat astfel: până la consumarea integrală a traficului naţional inclus în abonament se aplică tariful de 0,002€ (cu TVA)/MB iar după consumarea traficului naţional inclus în abonament se adaugă tariful de 0,003€ (cu TVA)/MB peste tarifele standard de acasă”, se arată pe site-ul vodafone.ro

Sursa foto: pond5.com

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: