Redactia.ro
Home » Știri » Indicatorul rutier pe care mulți șoferi români nu îl cunosc. Ce înseamnă o cruce neagră într-un triunghi roșu

Indicatorul rutier pe care mulți șoferi români nu îl cunosc. Ce înseamnă o cruce neagră într-un triunghi roșu

Indicatorul rutier pe care mulți șoferi români nu îl cunosc. Ce înseamnă o cruce neagră într-un triunghi roșu

Un indicator rutier – cu o cruce neagră într-un triunghi roșu – le dă bătăi de cap șoferilor români. Ce înseamnă acest semn de circulație? Mulți nu știu.

Indicatorul rutier pe care mulți șoferi români nu îl cunosc. Ce înseamnă o cruce neagră într-un triunghi roșu

Șoferii, dar și pietonii trebuie să cunoască toate semnele de circulație, nu doar pe cele „mai importante” sau des întâlnite. Este obligatoriu pentru toți conducătorii auto să știe toate indicatoarele rutiere ce apar în Codul Rutier pentru că doar așa pot garanta siguranța rutieră a lor și a celorlalți.

Indicatoarele de avertizare, în majoritatea lor, în formă de triunghi, cu fond alb, încadrat de o dungă roșie pe margine, sunt, de asemenea, importante. Unul dintre ele, însă, pare a fi mai puțin cunoscut de către șoferii din România. Este vorba despre semnul de circulație care arată o cruce neagră într-un triunghi încadrat cu roșu.

Tu știi ce înseamnă? Acest semn de circulație este un avertisment și indică o intersecție. Se numește „Intersecție de drumuri” și cel mai adesea acest semn se se găsește în fața intersecțiilor care sunt destul de greu de văzut. Însă, semnul mai indică și faptul că regula de prioritate „dreapta înainte de stânga” se păstrează, conform Cancan. Uneori, sub acest semn de circulație mai există și informații suplimentare care indică distanța până la trecerea sau intersecția relevantă.

Cod rutier 2023. Reguli de circulație schimbate și noi modificări pe care șoferii trebuie să le știe

În ședința de guvern de ieri s-au adoptat noi modificări la noul Cod Rutier 2023. Conform documentului emis, modificări importante sunt la cel puțin 20 de articole și alineatele aferente din vechea ordonanță emisă în 2002. Cu alte cuvinte vorbim de noi reglementări adăugate și completate în noul Cod Rutier 2023.

Prin noul act normativ aprobat în ședința de ieri, de exemplu, la articolul 15, alineatul 5, apare un nou punct în care se spune că „Este interzisă punerea în circulație a unui vehicul, înmatriculat sau înregistrat, care nu are montate plăcuțe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare atribuite de autoritatea competentă ori dacă acestea nu sunt conforme cu standardele în vigoare, precum și în cazul în care certificatul de înmatriculare sau de înregistrare este reținut, iar dovada înlocuitoare a acestuia este eliberată fără drept de circulație sau termenul de valabilitate a expirat”. În cazul în care se va încălca acest articol, se mai arată în noua ordonanță, polițiștii vor pute trece la „reținerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare.”

Continuare o puteți citi în acest material Redacția.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: