Redactia.ro
Home » Monden » Informații de ultimă oră despre Florin Piersic. De ce a fost transferat la un spital din București

Informații de ultimă oră despre Florin Piersic. De ce a fost transferat la un spital din București

Florin Piersic

Florin Piersic, un nume emblematic al teatrului și cinematografiei românești, a fost recent transportat de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca la Institutul Matei Balș din București, utilizând un avion SMURD. Această decizie a fost luată de marele actor împreună cu familia sa, având în vedere gravitatea stării sale de sănătate.

Transferul și motivul acestuia

Conform medicilor, starea de sănătate a lui Florin Piersic este stabilă în prezent, dar actorul a optat pentru transferul la București pentru a continua tratamentul antibiotic și pentru a fi tratat de același medic care i-a gestionat anterior problema la genunchi. Această infecție s-a agravat în ultima perioadă, necesitând intervenție medicală de urgență.

D-nul Florin Piersic a ajuns la ora 22:30 la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”. Nu este pe secția de Terapie Intensivă, este internat pe o secție normală, este stabil și urmează să fie evaluat în cel mai scurt timp.”, au transmis medicii bucureșteni seara trecută.

Contextul stării de sănătate

La începutul săptămânii, în timpul unui spectacol, Florin Piersic s-a simțit rău pe scenă. A fost dus de urgență la spital, unde a fost diagnosticat cu o infecție la genunchi. Medicii de la spitalul din Cluj au considerat necesar transferul său la secția de Terapie Intensivă a Institutului Inimii, deoarece infecția s-a extins până la nivelul stimulatorului cardiac, dispozitiv pe care marele actor îl are de câțiva ani.

Transferul la București reprezintă o decizie calculată pentru asigurarea continuității tratamentului sub îngrijirea unui specialist care cunoaște deja istoricul medical al lui Florin Piersic. Starea lui de sănătate rămâne monitorizată cu atenție de către medici, iar iubitorii de teatru și cinematografie îi doresc o recuperare rapidă

Florin Piersic, un istoric medical complicat

Florin Piersic, o figură marcantă a cinematografiei și teatrului românesc, a întâmpinat în ultimii ani mai multe probleme de sănătate. În 2016, a suferit o intervenție chirurgicală pentru a-i fi implantat un stimulator cardiac. Această procedură a fost necesară pentru a stabiliza ritmul cardiac al actorului, care avea atunci 80 de ani. Deși operația a fost considerată un succes, a reprezentat un punct de cotitură în gestionarea sănătății sale, necesitând controale regulate și un regim de viață adaptat.

Cariera lui Florin Piersic

Florin Piersic, născut pe 27 ianuarie 1936 în Cluj-Napoca, este unul dintre cei mai îndrăgiți actori români, cunoscut pentru carisma sa distinctivă și talentul său remarcabil în film și teatru. A debutat pe scena Teatrului Național din București în 1959 și de-a lungul carierei sale a interpretat numeroase roluri memorabile în producții teatrale și cinematografice. Printre cele mai cunoscute filme în care a jucat se numără „De-aș fi… Harap Alb” și „Haiducii lui Șaptecai”, unde a întruchipat personaje emblematice pentru cultura cinematografică românească.

Abilitățile sale versatile l-au propulsat în roluri dramatice, comice, dar și de aventură, fiind recunoscut pentru capacitatea sa de a captiva publicul. În teatru, a dat viață unor personaje precum Pierre din „Zbor deasupra unui cuib de cuci” sau Apostol Bologa din „Pădurea spânzuraților”, dovedind o gamă largă de expresie artistică. Energia sa debordantă pe scenă și prezența sa magnetică l-au transformat într-o figură iconică a artei interpretative românești.

Florin Piersic este, de asemenea, cunoscut pentru umorul său inconfundabil și pentru poveștile pline de viață pe care le împărtășește în cadrul spectacolelor sale. A primit numeroase premii și distincții de-a lungul anilor, recunoașterea talentului său consolidându-i statutul de legendă vie. Cu toate că a avut o carieră impresionantă, Piersic rămâne o persoană cu un spirit deschis și generos, bucurându-se să interacționeze cu publicul său și să împărtășească experiențe.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: