Redactia.ro
Home » Știri » Îngerul de la SMURD Constanța s-a ridicat la Ceruri. Dr. Mihai Vlad, care a salvat mii de suflete, s-a stins în brațele soției neputincioase

Îngerul de la SMURD Constanța s-a ridicat la Ceruri. Dr. Mihai Vlad, care a salvat mii de suflete, s-a stins în brațele soției neputincioase

GALERIE FOTO (2)

În lumea serviciilor medicale de urgență din Constanța domnește acum o adâncă tristețe. Dr. Mihai Vlad, coordonatorul bazei aeromedicale SMURD și medic la Unitatea de Primiri Urgențe, a părăsit acest pământ la vârsta de doar 42 de ani. În urma sa, lasă o soție îndurerată și doi copii nevinovați, un adio prea devreme și o durere profundă pentru cei care l-au cunoscut și i-au apreciat munca.

Vestea tragică a plecării sale a fost anunțată duminică de către dr. Cora Mitroi Maxim, pe pagina de Facebook a spitalului. Comunitatea salvatorilor constănțeni a fost zguduită până în adâncul sufletului, incapabilă să-și salveze colegul care se stingea în fața lor, alături de soția sa, de asemenea medic. În ciuda eforturilor lor eroice, moartea a fost nemiloasă și i-a răpit unul dintre cei mai curajoși și dedicați membri ai echipei.

Dr. Mihai Vlad s-a stins din viață în brațele soției

Evenimentele s-au derulat cu o viteză copleșitoare. Dr. Mihai Vlad plecase de acasă cu mașina, în zorii zilei de duminică, pentru a-și aduce cei doi copii acasă, din vacanță. Soția sa, medic la Spitalul de Urgență din Constanța, îl însoțea în călătorie. Însă, în localitatea Mihail Kogălniceanu, destinul a intervenit neașteptat.

Dr. Mihai Vlad a început să se simtă rău, iar ei au oprit în grabă la o benzinărie, unde soția a sunat imediat la serviciile de urgență, apoi i-a acordat primul ajutor. Cu toate că era o specialistă în medicina de urgență, disperarea i-a copleșit sufletul în fața suferinței soțului său până când prima ambulanță, din Ovidiu, a ajuns să le ofere asistență. Ulterior, un echipaj SMURD C a fost trimis să-i salveze viața medicului. Din păcate, doctorul Mihai Vlad a suferit un stop cardio-respirator care i-a fost fatal.

Eforturile lor au fost de neimaginat, dar inima dr. Mihai Vlad a decis să înceteze să mai bată, rămânând insensibilă la manevrele de resuscitare aplicate timp de minute întregi. Cu durere în suflet și lacrimi în ochi, colegii săi din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță au asistat la momentul în care un om extraordinar își lua rămas bun de la viață, lăsând în urmă o rană adâncă în sufletele celor care l-au cunoscut.

Dr. Mihai Vlad a fost un medic desăvârșit și un adevărat erou al sănătății. Cazurile dificile și situațiile critice nu îl intimidau, intervenind cu mult curaj și profesionalism în cele mai periculoase misiuni ale elicopterului SMURD. Numeroși pacienți îi datorează viața, iar devotamentul său pentru jurământul Hipocrat și pentru sănătatea oamenilor a rămas un exemplu de urmat.

Mesajele colegilor i-au impresionat pe constănțeni

Medicii care l-au apreciat și l-au iubit pe dr. Mihai Vlad au ținut să îi aducă un ultim omagiu pe rețelele de socializare, scriind câteva mesaje pline de emoție și compasiune. De asemenea, toți cei care vor să îi fie alături pentru ultima dată, pot face asta mergând la Casa Mortuară a Cimitirului Energia de pe Baba Novac, Constanța. Înmormântarea va avea loc pe data de 25 iulie 2023, ora 12:00.

“Am aflat că Dr Mihai Vlad, colegul nostru de la UPU-SMURD Constanța, nu mai este fizic printre noi! Sper că Dumnezeu să le dea putere, celor din familie și celor apropiați, pentru a depăși această tragedie!”, este mesajul postat pe Facebook de medicul Corina Maxim Mitroi.

“Unul dintre oamenii cu care pot spune că am avut onoarea de la colabora s-a stins. Drum lin alături de îngeri medicului Mihai Vlad. Sincere condoleanțe familiei, prietenilor și colectivului. Vei rămâne mereu în amintirea noastră și nu ne vei lipsi din rugăciuni”, este mesajul medicului Hayat Memis.

“Mult prea curând…fulgerător…/S-a stins surâsul tău molipsitor!/ Și-n răsărit de soare ai apus/ Grăbindu-te întâia oară/ Lăsând la sol timpul răpus/ Și, neștiind cât o să-l doară, /Ai decolat amețitor!”, este mesajul plin de durere al medicului Georgiana Drumcea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: