Redactia.ro
Home » Știri » Înghesuială la mormântul lui Arsenie Boca. Creștinii au uitat de pandemie și nu au respectat nicio regulă

Înghesuială la mormântul lui Arsenie Boca. Creștinii au uitat de pandemie și nu au respectat nicio regulă

Manastirea Prislop

Credincioșii au uitat de respectarea regulilor din pandemie, în acest weekend, când au mers la Mănăstirea Prislop. Cei care au mers la mormântul lui Arsenie Boca nu au purtat mască de protecție, iar aglomerația a fost ca în fiecare an, în ciuda faptului că numărul autocarelor nu a mai fost atât de mare.

Coadă la mormântul lui Arsenie Boca. Câti români au mers acolo în acest weekend

Ca în fiecare an, locul de veci al lui Arsenie Boca este vizitat de mii de oameni și, în ciuda faptului că sunt în plină pandemie, același lucru s-a întâmâmplat și în acest weekend.

Aproape 5.000 de oameni au venit să viziteze lăcașul sfânt la sfârșit de săptămână. Tocmai din această cauză, distanțarea socială nu a putut fi respectată, numărul de oameni fiind foarte mare.

În ciuda faptului că au fost amplasate panouri prin care oamenii erau avertizați că trebuie să poarte masca de protecție, aceștia nu s-au confirmat regulii, iar mulți dintre ei au putut fi văzuți fără niciun fel de protecție.

Mănăstirea Prislop, punct de aglomerație în plină pandemie

Deși au fost nevoiți să aștepte zeci de minute la coadă, mulți dintre cei prezenți nu au purtat masca de protecție, chiar dacă erau înconjurați de o mulțime de oameni.

La intrarea în Mănăstirea Prislop a fost amplasat un singur dispozitiv pentru igienizarea mâinilor, acolo unde existau și panourile referitoare la purtarea măștii de protecție.

Nu a mai fost atât de aglomerat ca în lunile de vară, când autocarele aduceau sute de pelerini, dar drumul spre mănăstirea Prislop a fost împânzit de mașini, astfel că polițiștii le-au recomandat oamenilor să își lase mașinile în apropierea satulului Silvaşul de Sus.

Și în luna iunie, când cazurile de coronavirus erau în creștere și băteau record după record, credincioșii au mers în număr mare să viziteze mormântul lui Arsenie Boca. Acest scenariu a fost repetat și acum, în prima lună de toamnă, când sunt aproape 96.000 de cazuri confirmate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: