Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ingredientul secret de pus în piftie ca să iasă limpede. Doar gospodinele experimentate știu acest truc

Ingredientul secret de pus în piftie ca să iasă limpede. Doar gospodinele experimentate știu acest truc

Piftie desăvârșită pentru sărbători reușite: Rețete și secrete bine păstrate

Sărbătorile de iarnă au început, iar românii sunt pregătiți să urmeze tradițiile vechi de sute de ani. Și cum piftia este unul dintre preparatele nelipsite de pe mesele de Crăciun și Anul Nou, Redactia.ro a scos din cărțile de bucate o rețetă perfectă, care te ajută să faci o piftie limpede și gustoasă. Iată care este ingredientul secret!

Cum să faci o piftie care să iasă limpede

Piftia ori răcitura de porc, cum este cunoscută în anumite zone ale țării, este preparatul preferat de mulți români. Fie că o prepari în preajma Crăciunului, fie înainte de Revelion, piftia este, fără doar și poate, acel produs tradițional fără de care sărbătorile de iarnă n-ar avea același gust.

Multe gospodine s-au plâns, însă, că piftia fie nu le-a „ținut”, fie n-a ieșit suficient de limpede precum și-ar fi dorit. Ei bine, Redactia.ro a pregătit o rețetă ca să le vină în ajutor gospodinelor în această perioadă. Iată ce nu trebuie să lipsească din ingrediente dacă vrei să ai o piftie limpede și gustoasă! Ingredientul secret: gelatina alimentară.

Ingrediente necesare pentru o piftie limpede

1,8 – 2 kg carne de pasăre cu os și piele (pulpe, aripi, gheare de curcan sau cocoș)
3 lingurițe rase de sare
2 lingurițe boabe de piper negru
2 morcovi
1 rădăcină de păstârnac
4 căpățâni de usturoi (puse în 2 tranșe)
20-30 g gelatină granule sau foi
3-4 albușuri crude de ou (pentru a limpezi piftia)

Mod de preparare piftie:

Primul pas constă în crestarea cărnii și curățarea legumelor. Ulterior, se pun toate ingredintele la fiert într-o oală mare, alături de sare și voabe de piper. În timp ce fierbe, adaugați usturoi, dar păstrați puțin și pentru final.

Apoi, lăsați focul la minimum timp de 3-4 ore. În caz că aveți o oală sub presiune, atunci amestecul trebuie să stea pe foc o oră și jumătate. După ce compoziția s-a fiert, luați grăsimea formată și puneți lichidul obținut la frigider timp de 20 de minute, pentru a vedea dacă se încheagă. Puneți deoparte carnea și legumele. Ulterior, puneți lichidul din nou pe foc, adaugați 3-4 albușuri și așteptați până fierbe și adaugați și usturoiul rămas.

Se amestecă bine la început, dar mai apoi nu se mai amestecă. La sfârșit, strecurați totul bine și lăsați lichidul la răcit. Dacă este nevoie, puteți pune și gelatina alimentară. Atenție, însă! Gelatina se prepară în felul următor: 30 de grame de gelatină se pun la hidratat, într-o crăticioară, alături de 500 ml de apă foarte rece. Se lasă timp de 10 minute, după care se fierbe la foc mic, până ajunge la 60 de grade. Stingeți apoi focul și subțiați compoziția cu 2 polonice din supa caldă, iar apoi totul se toarnă în oala cu supa limpede.

Veți lăsa toată compoziția la răcit timp de 30 de minute. Puneți carnea și legumele în farfurii, după care turnați peste compoziția.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: