Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ingredientul secret folosit de angajații KFC. Ce se găsește în compoziția celebrelor „crispy strips”

Ingredientul secret folosit de angajații KFC. Ce se găsește în compoziția celebrelor „crispy strips”

crispy strips

Ne plac la nebunie celebrele crispy strips, pentru că sunt crocante la exterior, dar fragede și suculente la interior. Nu există român care să nu le comande atunci când se duc să ia masa la KFC.

Delicioasele crispy strips conțin 7 E-uri

Dacă ţineţi la siluetă şi sănătate este bine de ştiut, înainte de a merge data viitoare la un fast food că toate produsele KFC pot conține urme de substanțe alergene (gluten, crustacee, ouă, pește, arahide, soia, lapte, fructe cu coajă, țelină, muștar, semințe de susan, lipin, moluște și produse derivate, dioxid de sulf și sulfiți) ce provin din materiile prime obținute în fabrici ce procesează alimente cu conținut de substanțe alergene.

Cât priveşte faimoasele Crispy Strips, ingredientele folosite la gătirea sa sunt dezvăluite chiar de către cei de la KFC, pe propriul site. „Bucăți de piept de pui (produs/din produs decongelat. Poate proveni și din produs refrigerat); făină de grâu; grăsime de prăjit lichidă (uleiuri vegetale rafinate (răpită, palmier), antioxidanți E304 și E306, agent antispumant E900).

Amestec de condimente: sare, potențiator de aromă E621, ardei soiul Cayenne, paprika, aromă naturală de chilli, usturoi pudră; apă; amestec pentru impesmetare: agenți de afânare E450 și E500, făină de grâu (conține calciu, fier, vitamina B3, vitamina B1), dextroză, ulei din semințe de răpită (conține antispumant E900)”, arată cei de la KFC.

Cum să faci crispy strips ca la KFC

Toată lumea știe că rețeta celebrelor crispy strips este strict secretă și că nu va fi divulgată vreodată de cei de la KFC. Gustul acela picant se obține dintr-o combinație de 11 condimente și arome, la care se adaugă monoglutamat și potențiatori de aromă pe care noi nu le avem la dispoziție în mod normal în bucătărie.

Totuși, pieptul de pui picant, în crustă crocantă, ca la KFC se poate face și acasă foarte ușor.

Ingrediente

500 g piept de pui dezosat
1 ou
250 ml lapte
400 g făină
2 lingurițe sare
1/2 linguriță piper
1 linguriță amidon
1 linguriță paprika
1 linguriță praf de usturoi
300 g fulgi de porumb
ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Tăiați pieptul de pui în fâșii și puneți-l la marinat în lapte peste noapte. Scurgeți laptele, amestecați toate condimentele și amidonul și pudrați pieptul de pui pe toate părțile.

Mărunțiți fulgii de porumb și puneți făina într-o farfurie. Bateți oul într-un bol și puneți uleiul la încins. Treceți fiecare bucată de pui prin făină, ou și fulgi de porumb. Prăjiți la foc mediu-mare, până când crispy-urile devin aurii și se rumenesc.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: