Iată care este ingredientul secret pentru cea mai bună ciorbă de miel. Iese mai bună și mai gustoasă decât în restaurante dacă vei fi atent la aceste detalii. În aceste zile fiecare dintre noi se gândește ce preparate va pune pe masa de Paște. De nelipsit de la tradiționala masă este, evident, acest tip de preparat.
Ingredientul secret pentru cea mai bună ciorbă de miel. Iese mai bună decât în restaurante
Ciorba de miel este unul dintre preparatele tradiționale de Paște și nu lipsește, de obicei, de la masă românilor. Această ciorbă are o savoarea aparte și se poate face în mai multe feluri. După gust, se poate acri fie cu borș, fie cu zeamă de varză sau de lămâie. Unii folosesc la ciorbă şi măruntaiele de la miel, dacă nu le bagă în drob. Poţi folosi o mulţime de alte ingrediente care să dea ciorbei de miel o savoare de să te lingi pe degete.
Se spune că secretul celui mai delicios borș de miel este să adaugi gâtul, capul, pulpele inferioare și spata de miel în ciorbă, pentru a-i da un plus de savoare. Mai mult decât atât, poți să adaugi și resturile îndepărtate de pe carnea de friptură, grăsimea și tendoanele.
Ciorba de miel – rețetă bănățeană
Ingrediente
- un kg carne miel;
- un morcov;
- 2 rădăcini de pătrunjel;
- o ceapă;
- 8-10 boabe de piper;
- boia de ardei dulce;
- 2 linguri orez;
- 2 gălbenușuri;
- 2 linguri smântână;
- zeamă de lămâie;
- sare;
- pătrunjel verde.
Mod de preparare
Se pune carnea de miel în 2 litri de apă să dea un clocot, după care se spumează și se adaugă morcovul, pătrunjelul, piperul și sare. Se spăla cele 2 linguri de orez și se pun în ciorbă de miel să fiarbă. Se face separat un rântaș dintr-o lingură grăsime și o lingură făină; când rântașul este rumen, se pune ceapă tăiată mărunt și se lasă până se rumenește puțin și aceasta, apoi se adaugă puțină boia de ardei, precum și puțină supă sau apă.
Se amestecă bine să nu facă cocoloașe, apoi se toarnă în oală cu ciorbă de miel bănățeană și se lasă să mai fiarbă puțin. Când este gata, ciorba de miel se lasă puțin să se răcească, apoi se drege cu cele două gălbenușuri și cele 2 linguri de smântână. Se presară verdeață proaspătă deasupra și se servește caldă.