Redactia.ro
Home » Știri » Ingredientul secret pentru o friptură de miel fragedă și gustoasă. Se găsește în orice bucătărie

Ingredientul secret pentru o friptură de miel fragedă și gustoasă. Se găsește în orice bucătărie

Friptură de miel sănătoasă și gustoasă. Cum o prepari. Rețete deosebite

Cu apropierea Sărbătorii Pascale, gospodinele își îndreaptă atenția către pregătirea mesei festive, iar una dintre cele mai așteptate delicatese este friptura de miel. Pentru a obține o friptură fragedă și suculentă, multe gospodine iscusite apelează la un ingredient banal, dar cu efect remarcabil.

Ingredientul secret pentru o friptură fragedă și gustoasă

Friptura de miel este nelipsită de pe mesele de Paște, fiind considerată un simbol al sărbătorii și un preparat culinar deosebit de apreciat de către familie și invitați. Cum să pregătești cea mai fragedă și suculentă friptură de miel reprezintă o întrebare ce îi preocupă pe mulți gospodari dornici să impresioneze cu măiestria lor culinară.

Ingrediente pentru friptura de miel pentru masa de Paște:

  • o pulpă de miel;
  • 2 kg cartofi noi;
  • 5 căței mari de usturoi;
  • 1 pahar mare de vin alb;
  • o cană de apă;
  • 50 ml ulei de măsline;
  • 2-3 crenguțe de rozmarin;
  • 2-3 crenguțe de maghiran proaspăt;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare a fripturii de miel pentru masa de Paște:

  1. Curăță pulpa de miel de excesul de grăsime și spal-o foarte bine. După spălare, șterge carnea de miel pentru a elimina excesul de apă și așază-o într-o tavă pentru cuptor.
  2. Presară sare și piper peste carne și poți adăuga și felii de portocală pentru aromă suplimentară. De asemenea, poți prepara o pastă de condimente din zahăr, coajă de portocală, ghimbir, cuișoare, mentă și unt topit.
  3. Ingredientul secret al gospodinelor iscusite este sarea grunjoasă, care este folosită pentru a frăgezi carnea într-un timp record. Lasă carnea în apă cu sare grunjoasă timp de 24 de ore.
  4. Așază bucățile de carne într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și introdu tava în cuptorul preîncălzit la 225 de grade Celsius pentru aproximativ 40 de minute.
  5. La jumătatea timpului de coacere, verifică friptura și, dacă este prea rumenită, acoperă-o cu folie de aluminiu.
  6. După cele 40 de minute, verifică dacă carnea se desprinde ușor de pe os. Friptura de miel pentru masa de Paște poate fi servită alături de orez sau orice altă garnitură preferată.

Prin folosirea acestui ingredient secret și urmând pașii simpli de preparare, vei obține o friptură de miel fragedă, suculentă și plină de aromă, care va încânta toți invitații la masa de Paște.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: