Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Înlocuiește cafeaua de dimineață cu acest fruct. Costă doar 60 de bani și are beneficii multiple

Înlocuiește cafeaua de dimineață cu acest fruct. Costă doar 60 de bani și are beneficii multiple

Cafeaua este unul dintre tabieturile celor mai mulți oameni, nu doar din România, ci din toată lumea. Specialiștii susțin că există că o alternativă mult mai ieftină și mai sănătoasă o reprezintă un anumit fruct.

Mărul este fructul de 60 de bani care te trezește mai repede decât cafeaua

Despre proprietățile incredibile ale fructului a vorbit cercetătorul Dan Vodnar, specialist în știința alimentelor. El spune că mărul dă mai multă energie decât o cafea, datorită conținutului bogat în vitamina C, minerale și fibre.

„Un măr oferă mai multă energie decât o cafea. Băutorii de cafea s-ar putea să conteste această afirmație, însă ea este adevărată. Consumul unui măr este o opțiune pentru a vă reîmprospăta energia. Merele au un conținut ridicat de carbohidrați, fibre, vitamina C și minerale, motiv pentru care sunt o adevărată sursă de energie”, a explicat cercetătorul Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii alimentare, și prorector la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj.

Proprietățile merelor

Originare din Europa de Est şi Asia, merele sunt fructe care rezistă extrem de mult, chiar şi în stare proaspătă, reuşind să-şi păstreze proprietăţile nutriţionale şi aromatice aproximativ patru luni, asta dacă este păstrat în condiţii optime, într-un loc răcoros şi întunecat.

În România există peste 50 de soiuri de mere, majoritatea fiind foarte ieftine. Medicii recomandă consumul merelor cu coajă, pentru a beneficia de principalele vitamine şi săruri minerale. Proprietățile mărului sunt numeroase. Are acțiune tonică, diuretică, depurativă și laxativă. Totodată, este indicat în astenie, surmenaj, convalescență, anemie.

Pentru că este bogat în fibre, mărul „curăţă” toxinele din organism. E bogat în vitamina C, mai mult decât portocala, şi este folosit cu succes pentru scăderea în greutate.

Cum putem păstra merele proaspete mai mult timp

Acest fruct este unul de-a dreptul uimitor deoarece trece cu succes testul timpului. În comparație cu alte fructe care după doar 3-4 zile nu mai pot fi consumate, merele pot rezista chiar și luni dacă sunt conservate corect.

Tot ce trebuie să faci este să aduni merele sănătoase, nevătămate, să le așezi într-o lădiță și să le depozitezi într-un loc răcoros.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: