Redactia.ro
Home » Știri » Înmormântarea prințului Philip Live Stream Online. Imagini inedite de la funeraliile Prințului Consort

Înmormântarea prințului Philip Live Stream Online. Imagini inedite de la funeraliile Prințului Consort

GALERIE FOTO (19) Înmormântarea prințului Philip Live Stream Online

Înmormântarea prințului Philip Live Stream Online. Funeraliile prințului Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii și duce de Edinburgh vor avea loc sâmbătă, 17 aprilie, la Capela St. George a Castelului Windsor începând cu ora locală 15.00 (17:00 ora României, n.r.). 30 de invitați vor participa la înmormântarea prințului Philip, regina ocupându-se în detaliu de lista de participanți.

Înmormântarea prințului Philip Live Stream Online

Update 18.00 William și Harry au ieșit împreună din capelă. Prințul Harry a stat de vorbă cu Kate și fratele său, ceea ce denotă faptul că tensiunile dintre ei nu mai există, cel puțin în aceste momente. Cei trei erau urmați de prințul Charles care și-a scos masca pentru a-și șterge lacrimile.

Harry impreuna cu William si Kate

 

Update 17.50 Va fi scos sicriul cu trupul neînsuflețit al prințului Philip. Ceremonia funerară pentru prinț se încheie. Lacrimi în ochii reginei după 73 de ani de iubire. Regina Elisabeta este extrem de îndoliată de moartea soțului său. Aceasta poartă inelul de logodnă dăruit de prințul Philip, iar purtându-l mereu în timpul evenimentelor speciale.

Update 17.30 Imaginea cu regina Elisabeta singură în capelă, va rămâne probabil în amintirea multor oameni. De acum înainte, Regina Marii Britanii nu va mai fi însoțită de soțul său, Ducele de Edinburgh.

Capela de la Windsor este aproape goală, fiind invitați doar 30 de persoane. Această regulă a fost impusă din cauza pandemiei de coronavirus. Însemnele oficiale ale prințului au fost depuse la capelă, precum bastonul de mareșal al Ducelui. Sicriul ducelui este făcut din stejar dublat cu plumb, asta a fost dorința prințului. Binecuvântarea a fost pronunțată de decanul Windsor. Reamintim că Prințul Philip este nașul Principesei Margareta.

Update 17.20 Ceremonia de înmormântare a început, iar arhiepiscopul a spus câteva cuvinte înainte de a începe slujba propriu-zisă. În acest timp, prințul Charles și regina Elisabeta privesc cu ochii înlăcrimați sicriul în care se află Prințul Philip. Ducele de Edinburgh va fi înhumat și depus în cripta capelei unde sunt depuse trupurile neinsuflețite ale regilor.

Update 17.00 Invitații au ajuns la Castelul Windsor, unde va avea loc slujba de înmormântare. Sicriul este condus de garda regală în castel, sub privirile invitaților. A fost surprinsă si prima imagine cu Regina Elisabeta a II-a. Aceasta se află împreună cu Kate în castelul Windsor, așteptând cortegiul funerar. Șapca militară și sabia de ofițer au fost puse în sicriu.

Update 16.50 Sicriul cu trupul neînsuflețit al Prințului Philip a fost depus în mașina Land Rover. În acest moment, cortegiul se deplasează către capelă, fiind urmat de copiii și nepoții prințului Philip. Înainte de pleca, toți cei prezenți au făcut salutul regal și au bătut clopotele. În prima linie se află printul Charles și frații săi, iar în cea de-a doua linie nepoții William, Harry și Peter.

Update 16.40 Ducesa de Sussex nu a putut participa personal la înmormântarea prințului Philip, pentru că este însărcinată cu cel de-al doilea copil al Prințului Harry. Medicii i-au interzis să călătorească, pentru a evita situațiile neplăcute. Cu toate că nu participă la ceremonia de înmormântare a Prințului Philip, soția lui Harry a trimis o coroană de flori reprezentativă. Aceasta va fi depusă în timpul slujbei la Capela St.  George Chapel in Windsor. Meghan a comandat floarea talpa de urs, care reprezintă simbolul Greciei și floarea de scai vânat, care este simbolul Marinei regale, dat fiind faptul că Prințul Philip a fost comandant de Marină.

Update 16.30 Ceremonia de înmormântare va începe peste câteva minute, iar invitații deja au început să apară. Gărzile regale sunt și ele pregătite să asiste la funeraliile prințului Philip. Totodată, mașina în care va fi transportat sicriul cu trupul neînsuflețit al ducelui de Edinburgh a ajuns în fața capelei. Peste 730 de membri ai forțelor armate participă la eveniment.  Sicriul său va fi așezat pe un Land Rover modificat pe care însuși ducele a ajutat la proiectarea sa. Slujba de înmormântare va fi condusă de decanul de la Windsor, arhiepiscopul de Canterbury.

Prințul Philip va fi înmormântat sâmbătă, 17 aprilie, la capela St. George a Castelului Windsor. Ceremonia va începe la ora locală 15.00(17:00 ora a României). Din cauza pandemiei de coronavirus, lista de invitați s-a rezumat la 30 de persoane. Aceasta  include multe dintre cele mai apropiate rude ale ducelui. Strănepoții săi, inclusiv prințul George și prințesa Charlotte nu vor participa, fiind înlocuiți de alte rude ale regretatului prinț, din Germania. Printre cei care condus ceremonia se numără prințul Charles, Prințesa Anne, Prințul Andrew, Prințul Edward, Prințul William și Prințul Harry.

Iată lista completă a tuturor participanților la înmormântarea prințului Philip:

  • Regina Elisabeta a II-a
  • Printul Charles si ducesa de Cornwall
  • Printesa Anne si viceamiralul Sir Timothy Laurence
  • Printul Andrei
  • Printul Edward si Sophie, contesa de Wessex
  • Printul William si ducesa de Cambridge
  • Printul Harry
  • Peter Phillips
  • Zara si Mike Tindall
  • Printesa Beatrice si Edoardo Mapelli Mozzi
  • Printesa Eugenie si Jack Brooksbank
  • Vicontele Severn si Lady Louise Mountbatten-Windsor
  • Lady Sarah si domnul Daniel Chatto
  • Contele de Snowdon
  • Printul Richard, Duce de Gloucester
  • Ducele de Kent
  • Printesa Alexandra, Onorabila Doamna OgilvyPrintul ereditar din Baden
  • Landgraful Hesse
  • Philipp, printul de Hohenlohe-Langenburg
  • Contesa Mountbatten din Birmania

Prințul Philip s-a stins din viață pe 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani. Ducele de Edinburgh a fost partenerul de viață al Reginei ELisabeta timp de 73 de ani, având patru copii împreună, opt nepoți și 10 stră-nepoți.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: