Redactia.ro
Home » Știri » Inovație spectaculoasa din partea Apple. Care sunt noile funcții pe care le va avea iOS 18

Inovație spectaculoasa din partea Apple. Care sunt noile funcții pe care le va avea iOS 18

Iphone 13 Apple

Apple a făcut un anunț major în cadrul conferinței anuale Worldwide Developers Conference (WWDC) de luni, introducând „Apple Intelligence”, o suită de instrumente de inteligență artificială (AI) integrată în produsele sale. Printre numeroasele actualizări și îmbunătățiri, compania a dezvăluit o caracteristică inovatoare care va permite utilizatorilor să-și creeze propriile emoji-uri, denumite „Genmoji”.

Apple Intelligence: Inteligență artificială personalizată și confidențială

În cadrul WWDC, Apple a lansat versiuni pentru developeri ale software-ului său, care vor fi disponibile în avanpremieră luna viitoare și vor fi complet finalizate și lansate pentru toată lumea în toamnă. Gigantul tehnologic a subliniat că obiectivul său este de a duce instrumentele de inteligență artificială dincolo de ceea ce există în prezent pe piață și de a le personaliza pentru utilizatorii Apple, menținând în același timp confidențialitatea.

Apple Intelligence va putea să utilizeze informațiile personale ale utilizatorilor de pe dispozitivele lor pentru a le răspunde la întrebări într-un mod care respectă confidențialitatea. De exemplu, Siri, asistentul vocal de la Apple, va deveni mult mai inteligent și capabil să răspundă la întrebări folosind informații din mai multe aplicații. Siri va putea informa utilizatorii despre ora și locația unei întâlniri viitoare, să facă un rezumat al unui document primit prin e-mail și să ofere informații despre vreme pentru ca utilizatorii să știe cum să se îmbrace.

Funcții noi și inovatoare

Una dintre cele mai notabile actualizări este posibilitatea utilizatorilor de a crea propriile emoji-uri „Genmoji” în iMessage. Această funcționalitate le va permite utilizatorilor să genereze imagini non-fotorealiste pentru a le trimite în conversații, aducând o notă personalizată și creativă comunicării lor.

De asemenea, Apple a anunțat integrarea ChatGPT în instrumentele de scriere la nivelul întregului sistem. Utilizatorii vor putea crea povești de adormit copiii și adăuga imagini generate de ChatGPT, oferind o experiență de povestire mai captivantă și interactivă. Această integrare va fi disponibilă în iOS 18, iPadOS 18 și macOS Sequoia, pe parcursul acestui an. Apple a mai spus că va adăuga și alte modele de inteligență artificială de la terți, extinzând astfel capabilitățile AI ale dispozitivelor sale.

Îmbunătățiri de confidențialitate și sănătate

Apple a introdus și funcționalitatea de înregistrare și transcriere a apelurilor în timp real. Utilizatorii de iPhone vor putea acum să înregistreze și să creeze transcrieri ale apelurilor direct din aplicația telefonului. Toate persoanele din apel vor fi notificate atunci când sunt înregistrate, asigurând astfel transparență și respect pentru confidențialitate.

Noile actualizări de confidențialitate pentru iPhone le vor permite utilizatorilor să „blocheze” anumite aplicații, astfel încât doar ei să le poată deschide folosind Face ID, Touch ID sau codul de acces. De asemenea, utilizatorii pot „ascunde” aplicațiile, astfel încât acestea să nu apară pe ecranul de pornire și nici fișierele media din aplicațiile respective să nu apară în altă parte în sistem.

Monitorizarea sănătății pe Apple Watch a fost, de asemenea, îmbunătățită. Noul sistem de urmărire a semnelor vitale poate notifica utilizatorii când ar putea să se îmbolnăvească, pe baza unor semnale precum temperatura corpului și ritmul cardiac. Acest lucru aduce un plus de prevenție și siguranță pentru utilizatori, ajutându-i să fie mai proactivi în privința sănătății lor.

Comenzi prin gesturi și parteneriatul cu OpenAI

În ceea ce privește accesibilitatea și ușurința în utilizare, Apple a introdus comenzi prin gesturi pentru AirPods. Utilizatorii vor putea răspunde sau refuza un apel doar dând din cap sau clătinând din cap, oferind astfel o modalitate mai intuitivă și comodă de a controla dispozitivele lor.

Apple a anunțat și un parteneriat cu OpenAI, ceea ce permite utilizatorilor să opteze pentru a căuta pe ChatGPT în situațiile în care tehnologia OpenAI este mai potrivită pentru a răspunde la întrebarea unui utilizator. Integrarea va funcționa direct de pe dispozitivul Apple, chiar dacă un utilizator nu are un cont ChatGPT, asigurând astfel o accesibilitate mai mare la tehnologiile avansate de inteligență artificială.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: