Redactia.ro
Home » Știri » Însărcinată la vârsta de 5 ani. Cazul uluitor al Linei Medina, cea mai tânără mamă din lume

Însărcinată la vârsta de 5 ani. Cazul uluitor al Linei Medina, cea mai tânără mamă din lume

GALERIE FOTO (4) Însărcinată la vârsta de 5 ani. Cazul Lina Medina, cea mai tânără mamă din lume

Lina Medina este cunoscută pentru faptul că a fost prima cea mai tânără mamă din lume, dând naștere la vârsta de 5 ani. Femeia are în prezent aproape 90 de ani. Iată cazul ei ieșit din comun.

Însărcinată la vârsta de 5 ani. Cazul uluitor al Linei Medina, cea mai tânără mamă din lume

Lina Medina este cunoscută ca fiind cea mai tânără mamă din istorie. S-a născut în Peru în 1933 și a devenit mamă în 1939, la vârsta de doar 5 ani, 7 luni și 17 zile.

Iată cum s-a întâmplat totul la acea vreme. Lina Medina a fost adusă la spital de către părinții ei, deoarece prezenta o creștere anormală a abdomenului. Inițial, medicii au suspectat o tumoare ovariană, dar în cele din urmă au descoperit că era însărcinată în șase luni.

La șapte luni de sarcină, pe 14 mai 1939, fetița, care trebuie să se joace cu păpușile la vârsta ei, a născut prin cezariană un băiat sănătos, de 2.7 kg.

Însărcinată la vârsta de 5 ani. Cazul Lina Medina, cea mai tânără mamă din lume

Medicul care a efectuat cezariana Linei a constatat că fetiţa avea organele sexuale complet dezvoltate. Ea a fost diagnosticată cu pubertate precoce, sânii şi şoldurile fiind mai mari pentru vârsta ei, de parcă ar fi fost o adolescentă. Se crede că fetița avusese ciclu menstrual încă de la vârsta de doi ani şi jumătate.

Gerardo, fiul Linei, a crezut multă vreme că e fratele acesteia, dara aflat adevărul în cele din urmă la vârsta de 10 ani. Bărbatul a murit la 40 de ani.

Acest caz extraordinar a atras atenția întregii lumi și a ridicat multe întrebări și controverse. Identitatea tatălui copilului nu a fost niciodată dezvăluită și există multe speculații în acest sens. S-a crezut, de pildă, că propriul ei tată ar fi lăsat-o gravidă, dar împotriva acestuia nu au fost găsite dovezi că ar fi responsabil de incest, potrivit The Mirror.

Totodată, într-un articol despre acest caz publicat în 1955, în presa din SUA se menţiona o tradiţie străveche practicată în Peru. Astfel, comunităţile izolate din zonele muntoase din Peru încă mai practicau ritualuri religioase precreştine, care implicau uneori şi orgii sexuale. Informaţiile au rămas doar la stadiul de speculaţie, potrivit clicksanatate.ro.

După acest eveniment neobișnuit, Lina Medina și familia ei au preferat să evite atenția publică. Informațiile despre acest caz sunt puține, iar femeia a evitat discuțiile publice despre experiența sa. Lina Medina a lucrat multă vreme ca secretară, iar în 1972 s-a căsătorit şi a mai avut un copil, tot un fiu.

Soțul ei, Raul, a vorbit când Lina avea 68 de ani – și, potrivit Telegraph India, femeia locuia într-o „casă înghesuită dintr-un cartier sărac și plin de infracțiuni”, din Peru.

Foto: Bettmann Archive
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: