Redactia.ro
Home » Stil de viață » Însoțitoarea de zbor a vărsat cafea pe cămașa unui bărbat și aproape că a fugit din avion când a descoperit că era pilotul – Povestea zilei

Însoțitoarea de zbor a vărsat cafea pe cămașa unui bărbat și aproape că a fugit din avion când a descoperit că era pilotul – Povestea zilei

Meseria de însoțitor de zbor pare a fi un vis pentru mulți: prestigiul și oportunitatea de a călători sunt atrăgătoare. Însă, Diana, o însoțitoare de zbor experimentată, cunoștea și reversul medaliei – de multe ori se confrunta cu pasageri nepoliticoși și cu sexism. Într-o zi, în timp ce se relaxa într-o cafenea din aeroport, a avut o confruntare neașteptată cu un bărbat sexist. Ceea ce nu știa ea era că acest bărbat avea să fie pilotul noului ei zbor.

Diana și colegele ei însoțitoare de zbor stăteau la o masă mică dintr-o cafenea aglomerată din aeroport, bucurându-se de rarele momente de relaxare între zboruri. Atmosfera era una plină de râsete și voie bună, în timp ce împărtășeau povești despre experiențele lor cu pasagerii.

Fiecare își povestea cele mai ridicole sau neplăcute întâlniri cu pasageri, încercând să se întreacă una pe cealaltă cu cele mai amuzante întâmplări.

„Ok, trebuie să auziți asta!” spuse Diana cu o strălucire în ochi, în timp ce își aminti o poveste. „Un tip chiar a început să mă contrazică despre cum se folosește centura de siguranță. Insista că o fac greșit! Și mi-a zis: ‘Drăguțo, cred că știu mai bine decât tine cum funcționează o centură.’”

„A spus cu adevărat ‘drăguțo’?” întrebă Hana, colega ei, clătinând din cap. „Incredibil!”

Pe măsură ce râsetele lor continuau, Diana observă un bărbat care stătea singur la o masă din apropiere. Părea să aibă în jur de 30 de ani și purta un zâmbet arogant. Stătea cu brațele încrucișate, iar privirea lui era fixată pe grupul lor. Ceva în felul în care le privea o făcu pe Diana să se simtă inconfortabilă.

Ochii bărbatului, pe nume Tony, se îngustară în dezaprobare, iar Diana nu se putu abține să nu reacționeze. „Te putem ajuta cu ceva?” întrebă ea ridicând o sprânceană.

Tony nici măcar nu încercă să-și ascundă condescendența. „E doar amuzant,” râse el ironic, aplecându-se în scaun. „Vă ascult cum vă plângeți de bărbații pe care ar trebui să-i serviți. Nu e treaba voastră să faceți ce vi se spune și să stați liniștite? Tipic pentru femei.”

Aerul din jurul mesei lor se schimbă instantaneu. Râsetele și zâmbetele dispărură, fiind înlocuite de o tăcere apăsătoare. Colegele Dianei făcură schimb de priviri șocate, neștiind cum să reacționeze, dar Diana nu era genul care să cedeze. O explozie de încredere o cuprinse și se ridică de pe scaun, privindu-l pe Tony cu o determinare de neclintit.

„Măcar noi știm cum să ne facem treaba corect,” spuse ea cu voce rece și fermă. „Poate tu ar trebui să înveți cum să-ți ții gura.”

Tony nu răspunse imediat. Părea surprins de curajul Dianei, dar zâmbetul său arogant rămase. Diana însă nu terminase. Ochii ei se opriră asupra ceștii de cafea de pe masa lui Tony – era pe jumătate plină și încă aburea. Fără să se gândească de două ori, ea o luă în mână, iar într-o mișcare rapidă, turnă lichidul fierbinte pe cămașa albă, perfect călcată, a lui Tony.

Toată cafeneaua răsuflă uimită în același timp, în timp ce Tony sări de pe scaun, cafeaua fierbinte îmbibându-i cămașa. „Ce naiba—!” strigă el, încercând disperat să-și șteargă petele întunecate. Fața lui se contorsionă de neîncredere și furie, în timp ce ceilalți clienți din cafenea priveau, unii șocați, alții încercând să-și ascundă amuzamentul.

Diana rămase neclintită, expresia ei rămânând impasibilă. „Poate data viitoare te vei gândi de două ori înainte să-ți deschizi gura,” spuse ea calm. Cu asta, se întoarse pe călcâie și plecă, colegii ei urmând-o, râzând din nou.

Pe măsură ce părăseau cafeneaua, Hana șopti: „Nu pot să cred că ai făcut asta! Ai văzut fața lui?” Diana zâmbi. „Unii oameni au nevoie de o lecție de respect. El a fost unul dintre ei.”

Întreaga echipă se îndreptă cu încredere către poarta de îmbarcare pentru următorul zbor, lăsându-l pe Tony în urmă, furios, cu cămașa murdară și mândria zdrobită. Însă Diana habar nu avea că această întâlnire era departe de a se fi încheiat.

Când echipajul începu pregătirile pentru următorul zbor, Diana simțea o mică mândrie. Reușise să-și apere drepturile, lucru care nu era întotdeauna ușor în fața pasagerilor nepoliticoși. Acum, cu gândul din nou la muncă, era pregătită să-și facă treaba.

Hana, colega ei, o întrerupse din gânduri cu un zâmbet entuziast. „Diana! Hai să mergem să-i cunoaștem pe piloți înainte să decolăm,” spuse ea, trăgând-o ușor de braț spre cabină.

Diana zâmbi, urmând-o pe Hana prin culoarul îngust, gândurile ei revenind la întâlnirea din cafenea. Se întreba cum vor fi noii piloți – probabil aceleași tipologii de bărbați, se gândi ea oftând.

Pe măsură ce se apropiară de cabină, starea ei de spirit începu să se îmbunătățească. Asta până când intră pe ușă. Inima i se opri aproape instantaneu. Așezat în scaunul pilotului era nimeni altul decât Tony – bărbatul peste care tocmai turnase cafea cu doar câteva ore în urmă.

Stomacul i se strânse, iar pulsul i se acceleră. Era același Tony care o privise disprețuit și făcuse acel comentariu sexist.

Privirile lor se întâlniră, iar în acel scurt moment, Diana văzu o licărire de răzbunare în ochii lui Tony. El zâmbi, sprijinindu-se confortabil în scaun, ca și cum ar fi avut tot timpul din lume.

„Ei bine, ei bine,” spuse el, tonul său picurând de politețe falsă. „Sunt căpitanul Tony. Îmi pare bine să te întâlnesc din nou, Diana.” Întinse mâna, zâmbetul rămânând pe fața lui.

Diana își ținu calmul, deși mintea îi gonea. Zâmbi forțat și îi strânse mâna cu fermitate. „La fel,” murmură ea printre dinți. Aerul dintre ei părea să fie plin de tensiune.

Diana se întoarse și știu un lucru sigur: acest zbor nu avea să fie deloc obișnuit. Tony, evident, plănuia ceva, iar ea simțea acest lucru în modul în care o privea, cu acel zâmbet care nu-i dispăruse de pe buze de când intrase în cabină.

Pentru restul pregătirilor de dinaintea zborului, Diana încercă să-și alunge neliniștea, dar prezența lui Tony continua să plutească în aer ca o umbră. Era clar că acesta era doar începutul unei confruntări neprevăzute.

Pe parcursul zborului, Tony nu făcu alte glume, spre ușurarea Dianei. Ea se concentră pe sarcinile ei, întâmpinând pasagerii și asigurându-se că totul decurge conform planului. Dar, în fundal, tensiunea încă mocnea.

La sfârșitul zborului, în timp ce avionul ateriză și ultimii pasageri debarcară, Diana simți o ușurare uriașă. Era pregătită să părăsească avionul și să uite această experiență.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect