Redactia.ro
Home » Știri » Instagram a anunțat că va face o schimbare majoră. Ce funcție de protecție va fi implementată

Instagram a anunțat că va face o schimbare majoră. Ce funcție de protecție va fi implementată

Instagram implementează o functie de protectie. Sursa foto: bbc.com

Instagram a anunțat că va introduce noi instrumente menite să protejeze tinerii și să-i apere de posibili escroci, inclusiv o funcție care va automatiza estomparea nudității în mesajele directe. Compania de socializare a confirmat într-o postare pe blog, citată de The Guardian, că testează aceste caracteristici în cadrul efortului său de combatere a escrocheriilor sexuale și a altor forme de „exploatare a imaginii”, precum și pentru a îngreuna contactarea adolescenților de către infractori.

O nouă funcție de protecție la Instagram

Instagram a subliniat că infractorii recurg adesea la mesajele directe pentru a solicita „imagini intime”. În acest sens, va începe să testeze în curând o funcție de protecție împotriva nudității în mesajele directe, care va estompa automat orice imagine conținând nuditate și va încuraja utilizatorii să reflecteze de două ori înainte de a trimite astfel de imagini.

„Funcția este concepută nu doar pentru a proteja oamenii de a vedea nuditate nedorită, ci și pentru a-i proteja de escrocii care pot trimite imagini nud pentru a-i păcăli pe oameni să trimită în schimb propriile imagini”, a precizat Instagram.

Funcția va fi activată implicit la nivel global pentru utilizatorii sub 18 ani, în timp ce utilizatorii adulți vor primi o notificare prin care li se va sugera să o activeze. Imaginile conținând nuditate vor fi estompate și însoțite de un avertisment, oferind utilizatorilor posibilitatea de a le vizualiza.

De asemenea, aceștia vor avea opțiunea de a bloca expeditorul și de a raporta conversația. Persoanele care trimit mesaje directe conținând nuditate vor primi un mesaj de avertizare care le va reaminti să fie precaute atunci când trimit „fotografii sensibile”. De asemenea, vor fi informate că pot retrage trimiterea fotografiilor dacă se răzgândesc, însă este posibil ca alții să le fi văzut deja.

Se lucrează la o tehnologie nouă

Compania-mamă Meta, care deține și Facebook și WhatsApp, nu va adăuga această nouă funcționalitate în mesajele trimise pe aceste platforme.

Instagram și alte platforme de socializare au fost criticate din ce în ce mai mult pentru eforturile insuficiente de protejare a tinerilor.

Instagram a comunicat că lucrează la dezvoltarea unei tehnologii care să faciliteze identificarea conturilor ce ar putea fi potențial implicate în escrocherii sexuale.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: