Redactia.ro
Home » Știri » Insulă plutitoare din deșeuri, construită de un bărbat. Cum trăiește singur în mijlocul naturii

Insulă plutitoare din deșeuri, construită de un bărbat. Cum trăiește singur în mijlocul naturii

Casa din deseuri a unui canadian

Un canadian uimește prin fapta sa. Acesta și-a construit o casă asemeni unei insule plutitoare, dar mai rar întâlnită…din obiecte aruncate. Bărbatul locuiește singur 17 ani, fără bani și fără tehnologie.

Casa din deșeuri

Un canandian și-a construit o casă din deșeurile aruncate de oameni. Fără bani și fără tehnologie, bărbatul trăiește de 17 ani în locuința care arată precum o insulă plutitoare sau ”Insula de Nicăieri” cum îi place acestuia să îi spună. Și chiar dacă este făcută din obiecte aruncate, casa candianului are două etaje, are grădină şi găini, dar şi panouri solare.

Un canadian, singur în mijlocul naturii

Canadianul nu vrea să îşi spune numele real și vrea să fie cunoscut după porecla Shadow. El adună tot ce găsește aruncat în râu de alte persoane și foloseşte pentru a adăuga la casa lui. Are prieteni şi rude care îl vizitează ocazional şi îl ajută cu diferite materiale. În rest, trăieşte pe cont propriu şi sfidează autorităţile canadiene care au încercat să-l evacueze.

”Bine aţi venit pe insula mea. Eu sunt Shadow iar aceasta este Insula de Nicăieri. A fost construită în mare parte din obiecte fără folos, lucruri care au fost aruncate, care pluteau. Eu le-am salvat şi am construit o insulă cu ele. Încerc să trăiesc fără bani pe cât posibil. Este o mentalitate brută. Banii sunt buni pentru unii oameni, nu sunt buni pentru mine”, povesteşte Shadow, scrie Mediafax.

Canadianul adaugă: „Cel mai bun lucru pe care îl am aici sunt panourile solare. Le-am modificat astfel încât şi când este lumină slabă ca acum ele sunt încărcate, fără probleme. Fiecare structură pe care o vedeţi este în afara reţelelor”.

Autoritățile canadiene au încercat adesea să îl evacueze pe bărbat, dar nu au reușit.

Insula de gunoaie din Pacific

În lume mai există o insulă formată din gunoaie, dar nu asemeni canadianului. Ea este un adevărat pericol pentru întreaga omenire, aceasta fiind de fapt principalul vinovat a mormanelor de deșeuri adunate… în Oceanul Pacific. Este vorba despre marea insulă de gunoaie din Pacific, cea mai întinsă zonă în care se adună deșeuri în ocean. Ea este mult mai mare decât s-a crezut și crește pe zi ce trece.

A ajuns de trei ori cât Franța şi de 16 ori mai mare decât estimarea anterioară, arată un studiu realizat în ultimii trei ani. 1.800 de miliarde de bucăți de plastic, care cântăresc aproape 80.000 de tone, plutesc între California și Hawaii, pe o suprafață de 1,6 milioane de kilometri pătrați.

Mare parte din cantitatea de deșeuri o reprezintă plasele de pescuit aruncate, lăzi, bidoane și capace. Iar cercetătorii estimează că 20% din aceste gunoaie au fost duse în ocean de tsunami-ul care a lovit Japonia după cutremurul din 2011.

Descoperirea unui înotător în Marea Insulă de Gunoaie din Pacific - Cantitate uriașă de microplastic

Sfatul 33: eu nu alimentez “insulele de deşeuri” din largul mării! | Greenly Magazine

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: