Redactia.ro
Home » Știri » Întâlnirea istorică dintre Donald Trump și Kim Jong Un

Întâlnirea istorică dintre Donald Trump și Kim Jong Un

Întâlnirea istorică dintre Donald Trump și Kim Jong Un

Întâlnirea istorică dintre Donald Trump și Kim Jong Un. Președintele american Donald Trump este primul președinte care a călcat pe teritoriul nord-coreea.

Întâlnirea istorică dintre Donald Trump și Kim Jong Un

Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-Un s-au întâlnit la granița dintre cele 2 Corei.

Donald Trump a devenit primul președinte american care a călcat teritoriul nord-coreean.

Potrivit Stirilor ProTv, acest moment este unul simbolic, în condițiile în care, cu 18 luni în urmă, cele două state se amenințau și se războiau reciproc.

În fața jurnaliștilor, Donald Trump și Kim Jong Un au pășit unul spre altul, de o parte și de alta a baricadei ce marchează frontiera dintre cele două Corei.

Cei doi s-au întâlnit în Panmunjom, unde în 1953 a fost semnat armistițiul.

Cei doi lideri și-au strâns mâna, iar Kim Jong-Un i-a făcut semn președintelui Donald Trump să treacă linia de demarcație.

Donald Trump îl invită pe liderul Kim Jon-Un pe teritoriul american

Cei doi lideri au pășit spre teritoriul nord-coreean înainte de a se adresa jurnaliștilor nerăbdători.

Kim Jong Un a declarat că trecerea liniei de demarcație este expresia disponibilității sale de a șterge trecutul nefericit. Și de a dechide un nou viitor.

„Este o onoare pentru mine. Nu mă așteptam la toate astea. Eram în Japonia la G20 și m-am trezit gândind „Dacă tot suntem aici, vreau să stau de vorbă cu președintele Kim.” , a declarat Donald Trump.

Cea de-a doua parte a întâlnirii a avut loc în clădirea din partea sud-coreeană a graniței, unde Kim și Trump au făcut declarații de culise.

Liderul nord coreean a subliniat că întâlnirea este una foarte importantă, chiar dacă sunt speculații cum că întâlnirea ar fi doar un aranjament.

Donald Trump a declarat pentru jurnaliști că liderul nord-coreean niciodată nu ține conferințe de presă.

Întâlnirea dintre cei doi lideri a avut parte și de un moment haios, atunci când purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a căpătat câteva vânâtăi încercând să le facă loc jurnaliștilor americani.

Citește și:

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: