Redactia.ro
Home » Știri » Întârzieri mari și curse anulate pe un mare aeroport din România. Viscolul și ninsorile fac ravagii

Întârzieri mari și curse anulate pe un mare aeroport din România. Viscolul și ninsorile fac ravagii

Multe zboruri au fost anulate din cauza vremii.

Aeroportul Internațional Iași se confruntă cu perturbări semnificative în operațiunile sale de zbor din cauza condițiilor meteorologice severe care au lovit regiunea. Ninsori abundente și viscol puternic au determinat anularea unor curse aeriene și au cauzat întârzieri considerabile, unele ajungând la 845 de minute.

Reprezentanții Aeroportului Internațional Iași au declarat că mai multe curse au fost afectate de condițiile meteo nefavorabile. Cursa aeriană de la Bergamo spre Iași, operată de Ryanair, a fost redirecționată spre Aeroportul Otopeni, în timp ce cursa de la Bruxelles, operată de Wizz Air, a fost deviată spre Aeroportul Suceava. Aceleași ajustări au fost făcute și pentru cursa de la Billund, operată de același operator aerian. În plus, cursa de la Viena, operată de Austrian Airline, nu a mai decolat spre Iași.

Condiții meteo nefavorabile în România

Condițiile meteorologice nefavorabile au determinat anularea unor curse, precum și întârzieri semnificative. Cursa spre Otopeni operată de Tarom a fost anulată, la fel și cursa de Bergamo operată de Ryanair. Cursele către destinații precum Larnaca, Roma, Bergamo și Torino au înregistrat întârzieri cuprinse între 75 și 845 de minute.

Echipele de deszăpezire ale aeroportului sunt la datorie, încercând să asigure condiții optime pentru aterizare și decolare. Cu toate acestea, operațiunile de degivrare a aeronavelor, necesare înainte de decolare la temperaturi de îngheț, pot contribui la creșterea întârzierilor. Aeroportul a subliniat că siguranța și integritatea pasagerilor și echipajelor de zbor rămân prioritare în astfel de situații.

„Pentru a asigura condiţii optime de aterizare-decolare, echipele noastre sunt permanent la datorie şi intervin pe toate suprafeţele de mişcare cu utilajele de deszăpezire din dotare. În acelaşi timp, mai pot apărea întârzieri ca urmare a acţiunilor de degivrare a aeronavelor, operaţiune obligatorie înainte de decolare, când se înregistrează temperaturi de îngheţ. Vremea nefavorabilă ar putea afecta şi alte zboruri şi de aceea, pentru a fi la curent cu statusul lor, vă recomandăm să ţineţi permanent legătura cu operatorii aerieni. Reţineţi că siguranţa şi integritatea pasagerilor şi echipajelor de zbor sunt întotdeauna prioritare în astfel de situaţii”, transmit cei de la Aeroportul Internaţional Iaşi.

Vremea rea a închis multe drumuri

În afara aeroportului, condițiile meteorologice severe au determinat impunerea unor restricții de circulație pe unele drumuri naționale din Moldova. Circulația este oprită pe DN 23B între Stupina și Ciorăști, județul Vrancea, și pe centura ocolitoare a municipiului Roman, județul Neamț. De asemenea, sunt impuse restricții de tonaj mai mare decât 7,5 tone pe drumuri naționale din județele Vaslui, Iași și Vrancea.

Pentru informații actualizate cu privire la starea zborurilor și condițiile de trafic, pasagerilor li se recomandă să țină legătura cu operatorii aerieni și să monitorizeze anunțurile oficiale ale autorităților aeroportuare și ale autorităților rutiere.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: