Redactia.ro
Home » Știri » Interpreta hitului ”Jerusalema”, în conflict cu casa de producție: ”Nu am fost plătită niciun cent”

Interpreta hitului ”Jerusalema”, în conflict cu casa de producție: ”Nu am fost plătită niciun cent”

Nomcebo-Zikode, interpreta cântectului devenit cunoscut în lumea întreagă, ”Jerusalema”, este în scandal cu casa de producție. Artista spune că nu și-a primit banii pentru drepturile de autor.

Interpreta hitului ”Jerusalema”, în conflict cu casa de producție: ”Nu am fost plătită niciun cent”

Nomcebo-Zikode a apelat, deja, la instanță pentru a fi plătită pentru drepturile de autor. Artista a precizat că până acum a preferat să păstreze tăcerea în speranța că-și va primi banii cuveniți, însă, în zadar.

“Vocea și versurile mele sunt cunoscute la nivel global, dar încă aștept ceea ce mi se cuvine. (…) Nu am fost plătită niciun cent de casa de producţie pentru Jerusalema, în ciuda succesului global. Am fost umilită și s-au făcut eforturi pentru a mi se marginaliza contribuția. Dragostea și suportul continuu din partea fanilor Jerusalema au fost forța și ancora mea în aceste momente dificile. Eu, ca femeie artist, nu mai pot să tac. Avocații mei se ocupă acum de caz”, a scris Nomcebo pe contul de Twitter, potrivit The Guardian.

Cântăreața ”Jerusalema” a oferit o explicație despre acest caz și pentru publicația Adevărul. Nomcebo Zikode a cerut un anumit procent casei de discuri, pe care nu a dorit să-l dezvăluie.

“Deşi Jerusalema a devenit un hit pe toată planeta, nu am primit vreun ban până acum. Am fost umilită, iar contribuţia mea la succesul melodiei a fost marginalizată. Nu am semnat vreun contract până acum, a fost doar o înţelegere verbală la început. Propunerea financiară înaintată de către casa de discuri a fost de neacceptat. Am început deja procedurile în instanţă. Procentul de 50% la care face referire casa de discuri că mi l-ar fi oferit nu este cel real, nu pot spune deocamdată ce procent am cerut”, a declarat Nomcebo Zikode pentru Adevărul.

„Acordul pentru Jerusalema este de 50/50 între mine și Nomcebo, dar ea vrea 70% și eu ar trebuie să primesc 30%”, a susținut Master KG, compozitorul melodiei. El a mai spus că artistei i s-ar fi oferit, deja, 75.000 de lire sterline.

”Jerusalema”, hitul anului 2020

”Jerusalema” a devenit un hit în anul 2020, an în care pandemia a izbucnit. Melodia are peste 400 de milioane de vizualizări și a devenit și mai cunoscută prin prima lansării unei provocări de dans.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: