Redactia.ro
Home » Știri » „Intervenția asta ne-a rupt sufletul”. Ce au găsit pompierii în casa în care au murit incendiați cei trei copii din Capitală

„Intervenția asta ne-a rupt sufletul”. Ce au găsit pompierii în casa în care au murit incendiați cei trei copii din Capitală

„Intervenția asta ne-a rupt sufletul”. Ce au găsit pompierii în casa în care au murit incendiați cei trei copii din Capitală

Trei copilași de 2,3 și 6 anișori și-au pierdut viața într-un incendiu care a avut loc în Capitală. Iată ce au găsit pompierii în casa în care au murit, dar și cum au izbucnit flăcările!

De la ce a pornit incendiul în care au murit cei trei copii din Capitală

Trei copilași de 2,3 și 6 anișori și-au pierdut viața într-un incendiu care a avut loc într-o casă din Sectorul 5 al Capitalei. Aceștia au fost găsiți fără viață după ce s-au intoxicat cu fum, potrivit pompierilor de la fața locului. Conform G4Media incendiul ar fi izbucnit după ce unul dintre copii s-ar fi jucat cu o brichetă.

„În această dimineață, în jurul orei 5:35, am fost solicitati sa intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din str. Surduc, Sectorul 5. Primele echipaje de interventie ajunse la caz au constatat ca incendiul era deja stins si ca se manifestase la un pat.

În cameră se aflau copiii de 2, 3 și 6 ani, găsiți intoxicați.

S-au efectuat manevre de resuscitare. Din nefericire s-a constatat decesul acestora”, a transmis ISU București.

Poliţiştii au deschis, în urma tragediei, un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul celor trei copii care au decedat, după ce patul în care dormeau a fost cuprins de flăcările unui incendiu devastator:

„În vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs evenimentul, cercetările au fost preluate de Serviciul Omoruri, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, şi sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) transmis, marţi, Agerpres.

Ce au găsit pompierii în casa în care au murit incendiați cei trei copii din Capitală

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență România au postat un mesaj emoționant pe pagina de Facebook în care își exprimă compasiunea, dar care le oferă oamenilor sfaturi pentru ca o astfel de dramă să nu mai aibă loc:

„Ajung la urechile noastre multe tragedii, dar intervenția din această dimineață ne-a rupt sufletul.

Ce poate fi mai tragic de atât… trei frați, de 2, 3 și 6 ani, au fost găsiți intoxicați cu fum, în București.

Cei trei copii nu au mai putut fi salvați…

Pe fondul lipsei de supraveghere, copiii au devenit principalele victime ale incendiilor produse la locuințe. În cele mai multe situații, ei nu pot aprecia pericolele din jur și le lipsește puterea de a se salva din calea focului.

IGSU face apel la părinți să manifeste prudență maximă în această perioadă și să respecte regulile de prevenire a incendiilor.

Pentru ca astfel de situaţii tragice să nu se mai producă, readucem în atenţia opiniei publice importanţa supravegherii copiilor, precum şi necesitatea respectării principalelor reguli de apărare împotriva incendiilor la locuinţe:

Nu lăsaţi niciodată mijloacele de încălzire (sobele cu sau fără acumulare de căldură, radiatoarele electrice) în funcţiune sau nesupravegheate;

Nu utilizaţi mijloacele de încălzire cu defecţiuni sau deteriorate;

Nu apelaţi la improvizaţii ale instalaţiilor electrice sau cu gaze;

Curăţaţi şi verificaţi coşurile de fum, apelând doar la personal autorizat; aceste operaţiuni se recomandă a fi făcute de două ori pe an, obligatoriu înainte de începerea sezonului rece.

Apelați la rude sau vecini atunci când sunteți nevoiți să părăsiți locuința, chiar și pentru o perioadă scurtă!

Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău! Ești direct responsabil pentru asta!”, au scris Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din România

Mămica, surprinsă țipând, urlând și tăvălindu-se de disperare

Micuții au lăsat multă durerea în urma lor. Mămica lor a fost surprinsă țipând, urlând și tăvălindu-se de disperare, necaz și supărare, după spusele rudelor. Aceasta era singură cu cei trei copii, deoarece soțul este plecat în Germania, la muncă pentru a le asigure un trai mai bun:

„Toți trei copilașii sunt decedați. Nu știm mare lucru nici noi. Dormeau când s-a întâmplat! Erau cu mama lor, nepoata noastră. 

Stăteau cu chirie aici. Ne-au sunat rudele, la ora 7:30, și am venit să vedem ce se întâmplă. Și tocmai ce am aflat că toți trei copiii sunt decedați.

Durere cât cuprinde. Mama lor este în stare de șoc, vă dați seama, nici ea nu știe ce spune. Acum spune ceva, acum spune altceva, țipă, urlă și au băgat-o în mașina de poliție să nu vadă când sunt copiii scoși pentru a fi duși la INML.

Nu am înțeles nimic de la ea, a început să țipe, să urle, să se tăvălească, e plină de funingine, cum s-o fi chinuit singură acolo. Nu știu să vă spun… Habar nu am… Soțul ei muncea de câteva luni acolo, erau bine. Stau cu chirie, dar se descurcau”, a povestit unchiul mamei celor trei copii pentru Antena3 CNN.

 

 

 

 

Sursa foto: stiridecluj.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: